Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vänner-stjärnan till "Top Gear"

Matt LeBlanc – känd från succéserien ”Vänner”.
Foto: Lisa O'Connor

Vilken skräll – Matt LeBlanc, stjärna från tv-serien ”Vänner”, är en av de nya programledarna för ”Top Gear”.

Det bekräftar showen nu på sin sajt.

– Som bilgalning och ett stort fan av ”Top Gear” är jag exalterad över att få bli en del av det här, säger LeBlanc.

Det har spekulerats mycket kring vilka personer som kommer att synas i tv-rutan tillsammans med nya programledaren Chris Evans, som ersatte sparkade Jeremy Clarkson. Ett namn som nämnts är tyska Sabine Schmitz som gjort sig känd för sina många snabba varv på den mytomspunna racerbanan Nürburgring.

Ett namn som inte förekommit i spekulationerna är den amerikanska skådespelaren Matt LeBlanc som blev världskändis i och med sin roll som Joey i den omåttligt populära tv-serien ”Vänner”. Nu är det dock bekräftat att han kommer att medverka i programmet tillsammans med Chris Evans.

LÄS MER: Chris Evans bröt inspelning – var åksjuk

”En ära att få vara med”

– Det är en ära att få vara med om nästa kapitel i den här ikoniska showen, säger Matt LeBlanc till topgear.com.

Matt LeBlanc har tidigare varit med i ett avsnitt av ”Top Gear”, men då i egenskap av gäst. Han deltog då i ett avsnitt som kallas ”Reasonably Priced Car” där kända människor får köra runt ”Top Gears” testbana på tid. LeBlanc körde en Kia Cee’d – och lyckades sätta den snabbaste varvtiden hittills. Klockan stannade på en minut och 42,1 sekunder.

Chris Evans verkar också riktigt nöjd med sin nya kollega.

– Matt är en riktig bilgalning och jag är exalterad över att han ansluter sig till ”Top Gear”. Vi kan knapp vänta på att få dela med oss av vad vi har haft för oss, säger Evans.

"Top Gear" kommer inom kort att presentera ytterligare en programledare. Exakt när detta kommer att ske har de ännu inte avslöjat.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: