ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

USA vill se fler elbilar från Volkswagen

Passat GTE är en av Volkswagens laddhybrider. Nu vill amerikanska myndigheter se fler elbilar från tillverkaren.

Passat GTE är en av Volkswagens laddhybrider. Nu vill amerikanska myndigheter se fler elbilar från tillverkaren.

1/1

Foto: Volkswagen

USA vill se fler elbilar från Volkswagen

Efter dieselskandalen: nu vill amerikanska myndigheter att VW bygger fler elbilar för att bättra på sitt rykte i USA.

EPA vill ha hjälp av VW att få igång elbilslogistiken i Tennessee.

Den amerikanska myndigheten EPA har gått hårt åt VW-gruppen efter dieselskandalen. Men nu har EPA vänt och vill ha hjälp av Volkswagen. Enligt EPA kan byggandet av fler elbilar i fabriken i Chattanooga vara ett sätt att förbättra VW:s rykte i USA samt få igång logistiken för laddning av elbilar i området.

Vill se fler elbilar

EPA efterfrågar att VW ska satsa mer på laddhybrider och elbilar.

Samtidigt förhandlar EPA med VW om hur man ska komma tillrätta med de bilar där VW fuskade sig till ett godkännande avseende nox-värden. Enligt vissa uppgifter fuskade VW med mätvärden för att sänka utsläppen med så mycket som 40 gånger.

Fortfarande fem månader efter att skandalen bröt ut har VW inte lyckats få något okej på hur man ska rätta till närmare 600 000 sålda bilar. Förutom kostnaden för återkallelsen står VW inför en rad krav från bilägare och myndigheter.

LÄS MER: Efter skandalen – VW:s försäljning bromsar in

Snart nya regler

Enligt uppgifter i tyska tidningar har ledare från Volkswagen-gruppen träffat den tyska transportministern Alexander Dobrindt för att berätta om hur man hanterar krisen.

I april planerar Volkswagen att presentera en rapport om hela krisen till advokatfirman Jonas Day. I Europa har ett antal återkallelser satts igång för att rätta till bilar som har felaktiga utsläppsvärden.

I september 2017 ska nya eu-regler börja gälla som kontrollerar utsläppsnivåerna både i laboratoriemiljö och i det ska kallas verklig körning. I praktiken betyder de kontrollerna en halvering av nox-utsläpp i verklig trafik och en tydlig sänkning av CO2-nivåerna.

Relaterat