UNIK LISTA: Så mycket är din bil värd

Volvo V70 är en populär svensk bil. I vår unika lista ser du vad olika versioner av V70 och massor av andra bilmodeller är värda.

Så här mycket är din bil värd

Tillsammans med sökmotorn för begagnade bilar, Autouncle.se, har ALLT OM BILAR plockat fram värdet på över 2 000 bilar.

– Att värdera en begagnad bil är svårt. Även om det är samma modell kommer de ut från fabriken i olika varianter, säger Autouncle:s Sverigechef Magnus Torstensson.

Om du ska köpa eller sälja en begagnad bil i vår är listan här ovan ovärderlig. Tillsammans med sökmotorn och värderingstjänsten för begagnade bilar, Autouncle.se, har ALLT OM BILAR låtit göra en lista över de vanligaste bilmodellerna ute på våra vägar.

– Det finns i princip två sätt att värdera en begagnad bil. Antingen utgår man från nybilspris och med hjälp av erfarenhet bedömer att en viss bil med en viss årsmodell borde minska i kronor per mil. Eller så kollar man på marknaden, vad liknande bilar faktiskt säljs för just nu, säger Magnus Torstensson.

Jämförs med liknande

Autouncle.se använder den senare modellen och skannar den befintliga marknaden av bilar till salu varje dag och sparar upp till 100 parametrar så som pris, miltal, motorstorlek, bränsle och växellåda. Därefter jämförs varje enskild bil med andra liknande bilar till salu efter att orimlig data tvättats bort. På så sätt kan man statistiskt bedöma vad bilen borde vara värd.

Totalt har över 200 000 annonser från åtta svenska webbplatser skannats av för att samla in informationen.

Dieselbilar går typiskt fler mil per år än andra bränsletyper, därför ser uppdelningen ut som den gör. Om du inte kan hitta just din bil i listan kan du värdera din bil med dess specifika egenskaper gratis på www.autouncle.se.

Så läser du tabellen

Värderingarna visar "mittenbilen" på marknaden. Alltså vad en typisk bil för respektive modell bör gå för på den aktuella marknaden. Vad du kan få för just din bil kan dock variera beroende på skick och ifall du säljer den privat eller via återförsäljare med mera.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: