Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 jul 2016 10:32

Ultimata Ferrarin nu som cab – se bilderna

1/3

Foto: Ferrari

2/3

Foto: Ferrari

3/3

Foto: Ferrari

Gillar du att känna vinden blåsa i håret? Här får du garanterat frisyren förstörd.

Nu kommer den ultimata Ferrarin – LaFerrari – som cab.

Nu visar Ferrari en taklös version av modellen LaFerrari – tillverkarens värsta supersportbil med 963 hästar under huven.

Men du som vill öppna din löjligt tjocka plånbok och köpa ett exemplar får tänka om. Den här bilen släpps i en väldigt begränsad upplaga riktad mot samlare och andra speciella klienter. När de första bilderna når oss låter Ferrari dessutom meddela att den redan är slutsåld.

 LÄS MER: De leder Top Gear efter Chris Evans avhopp

Hybrid med 963 hästkrafter

Det vi vet nu är att bilen kommer den att ha samma hybriddrivlina som den takprydda versionen, det vill säga en V12-motor på 800 hästkrafter som förstärks av en elmotor på 163 kusar. Med ett vridmoment på 800 newtonmeter är den uppe i 100 kilometer i timmen på blixtsnabba 2,9 sekunder.

Cabbarna är vanligtvis någon tiondels sekund långsammare, men det löstagbara taket på LaFerrari Spider ska inte vara någon tung konstruktion. Det går antingen att få som en hardtop i kolfiber eller som löstagbar sufflett.

Namn och ytterligare tekniska specifikationer presenteras först i Paris på International motor show tillsammans med flera andra Ferrari-modeller.

 Per Gessles nya vrålåk – en Laferrari värd 12 miljoner kronor

Zlatan och Per Gessle äger en

Priset för LaFerrari Spider är fortfarande okänt. Men den vanliga versionen kostar någonstans norr om 12 miljoner kronor – för de lyckliga som lyckas knipa ett av de få exemplaren som tillverkas det vill säga. De här bilarna har nämligen en tendens att gå upp i värde så fort de lämnar bilhallarna.

Zlatan Ibrahimovic och Per Gessle, som båda har en diger historia av värstingfordon, hör till de som lyckats lägga vantarna på någon av de 499 LaFerrari-bilarna.

För att nämna några har Zlatan hunnit samla på sig modellerna Ferrari Enzo, Porsche 918 Spyder, Porsche 911 Turbo, Mercedes SL 55, Ferrari 360 Spider, Porsche Panamera Turbo och Maserati GranTurismo.

I Gessles garage står det utöver det senaste tillskottet en Ferrari F430, en Ferrari 599 GTB och en 550 Barchetta.

 Sugen på en Ferrari? Se vad du får för din gamla bil här