Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 27 maj 2019 12:56

Var fjärde taxichaufför fick böter vid Elitloppet

När Elitloppet avgjorde passade polisen på att genomföra en rejäl kontroll av taxichaufförer och resultatet blev nedslående.

Av 72 kontrollerade så bötfälldes 16 förare. En passade på att urinera precis vid polisbilarna och fick då böter för offentlig urinering.

Elitloppet är en gigantisk folkfest varje år och trafiken flyter därför inte alltid helt smidigt. Att skippa den egna bilen är därför ett bra alternativ att nå Solvalla på utsatt tid. En del väljer kollektivtrafik, andra taxi.

Vid årets version av Elitloppet valde Stockholms trafikpoliser att kontrollera många av de taxibilar som kom. Resultatet ser ni här i deras Facebookpost:

https://www.facebook.com/trafikpolisen.stockholm/posts/2148989815199406

LÄS ÄVEN: Lastbil skenade på E20 – nu hyllar polisen hjälten 

Uträttade sina behov vid polisens kontroller

Att 16 av 72 förare fick böter – med andra ord nästan var fjärde – är naturligtvis inte positivt. Inte heller att 15 bilar fick ”avskyltas” och inte får bedriva taxiverksamhet förrän felen åtgärdats.

Och det är lätt att fundera över beslutet att uträtta sina behov vid polisens kontrollplats...

Faktum är i alla fall att polisens insats tas emot positivt av allmänheten, om vi utgår från det stora FB-engagemang meddelandet fått samt antal kommentarer. Här är några exempel:

– Tack polisen för att ni gör erat bästa för att göra samhället tryggare! Bra jobbat!

– Mycket bra jobbat. Taxibranschen är ett tydligt exempel på hur illa det kan bli med avreglering.

– Det är så man skäms över att vara taxiåkare när man läser utfallet.

– Utmärkt arbete och bra resultat. Mer av samma gör susen. Tacksam medborgare.

– En rolig dag att köra taxi med trevliga kunder brukar det vara. Statistiken hade blivit bättre om jag varit där. Nu var jag ledig och åkte häst och vagn i Östergötland i stället. Nykter kusk och bra hästkrafter. Årets första dopp ingick. Bra att ni jobbar så vi blir fler ok chaufförer. Bra för våra kunder och för skatten.