Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 18 okt 2017 09:51

Snor en Dodge Challenger – polisen chanslös i jakten

Polisen i Houston upptäckte snabbt att när tjuven stulit en Dodge Challenger Hellcat med över 700 hästkrafter – då var det bara att ge upp.

Men det hela löste sig ändå eftersom brottslingen inte planerat flykten så bra. Bensinen tog slut.

https://www.youtube.com/watch?v=7yQ7Wna1IZY

Okej, det finns några Dodge Challenger Hellcat med 900 hästkrafter. Men även ”standardversionen” med 707 hästkrafter är en tämligen potent muskelbil.

Och det är något som polisen i Houston fick lära sig den hårda vägen.

25-årige Mohmed Ahmed Abu-Shlieba bestämde sig av någon outgrundlig anledning för att stjäla en Hellcat och när polisen fick nys om det var biljakten ett faktum.

Eller jakt och jakt... Det handlade väl snarare om en ganska ensam och galen färd på motorvägen eftersom poliserna insåg sina (bilars) begränsningar.

LÄS ÄVEN: Polisens kanon gör slut på farliga biljakter 

Hellcat med 707 hästkrafter men ingen bensin

Som ni kan se på Youtube-klippet är det ibland nästan så helikoptern inte hänger med. Och det känns som ren tur att ingen medtrafikant blir skadad när Abu-Shlieba bränner förbi på utsidan, insidan, vägrenen och allt möjligt annat.

Det som möjligtvis kan vara lite förvånande är just det – att ingen skadas. Det är inte lätt att hantera muskelbilar som Hellcat och det finns många filmbevis på tämligen enkla avåkningar med just sådana kraftpaket.

Men biltjuven klarar sig och polisen hinner inte med. Inte förrän bensinen tar slut och Abu-Shlieba vandrar ut i gräset bredvid vägen, tydligen känner han ett behov av att ringa ett samtal. Möjligtvis till sin advokat, vilket inte skulle varit helt olämpligt. Därefter kommer i alla fall hockeytacklingen som ett brev på posten.

Det ska tilläggas att muskelbilens riktige ägare hade installerat en gps-markör på fordonet vilket, tillsammans med helikoptern, gav poliserna viss tröst när biltjuven försvann i fjärran.

LÄS ÄVEN: Polisen varnar för ny typ av bilstöld