Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 1 apr 2019 15:18

Polisens skämt: Kör bil på beslagtagen alkohol

Polisen i Jämtland förklarar att de börjat använda beslagtagen alkohol som bränsle.

Polisen i Jämtland förklarar att de börjat använda beslagtagen alkohol som bränsle.

Foto: Polisen Jämtland

Även polisen passar på att luras på första april. 

Inte minst distriktet i Jämtland – som påstår att man börjat använda beslagtagen alkohol som fordonsbränsle. 

”Från vissa orter i länet har den visat sig hålla så god kvalitet att poliser i yttre tjänst till och med upplevt att bilarna går snabbare än tidigare”, skriver polisen på Facebook

Här är beviset på att du verkligen måste vara på din vakt i dag. Inte ens polisen drar sig för att lura brallorna av sina följare på sociala medier. Men lyckligtvis är de flesta av skämten ganska lätta att genomskåda. 

I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver polisen i Jämtland: 

”Polisen tar ett samlat grepp för miljön och återvinner beslagtagen alkohol!

Under en tid har ett försök pågått med alternativa drivmedel till tjänstebilarna. Idén föddes när beslagtagen alkohol i större mängd skulle förverkas/förstöras. Från vissa orter i länet har den visat sig hålla så god kvalitet att poliser i yttre tjänst till och med upplevt att bilarna går snabbare än tidigare. 

Från andra håll har det tyvärr varit av sämre kvalitet men den har ändå kommit till användning som spolarvätska med ett skinande resultat. Vissa klagar dock på lukten....”

https://www.facebook.com/polisenjamtland/photos/a.1239401259486710/2155896764503817/?type=3&theater

”Bättre att ni gör nytta i stället”

De allra flesta som reagerat på inlägget verkar uppskatta polisens humoristiska ådra. Men där finns också kritiska röster som ifrågasätter om myndigheten borde ägna sig åt aprilskämt. 

”Bättre ni gör nån nytta i stället för att larva er med sånt här dravel”, skriver en användare. 

Bra eller dåligt, det är upp till var och en att bestämma. Men en sak är i alla fall säker, polisen i Jämtland är inte de enda som tar tillfället i akt att skoja till det. Distriktet i nordvästra Skåne går ut med informationen om att varje radiobil ska utrustas med lögndetektor för att kunna ”applicera utrustningen på en misstänkt när patrullen anar ugglor i mossen”.

https://www.facebook.com/polisennordvastraskane/photos/pcb.2655722517777660/2655720207777891/?type=3&theater

Följarna slår tillbaka och driver med polisen

Ytterligare ett aprilskämt kommer från polisen i Lund, som förklarar att man ska hyra ut myndighetens blå- och neonprydda husbilar till svenskar som vill ut på bilsemester i sommar. 

Med över 6 300 gilla-markeringar är det här den kanske mest uppskattade luringen. Många följare väljer dessutom att ge igen och skämta med polisen. 

”Kan man hyra över en helg för en resa ner till Tyskland? Hur många pallar skulle ni uppskatta att det går att lasta. Övervikt är inte så noga. Frågar åt en kompis”, skriver i en användare i den mest uppskattade kommentaren på inlägget. 

https://www.facebook.com/343147309115862/posts/2029828353781074

Polisen i Vännäs driver med kollegerna i Lycksele

Polisen i Vännäs väljer att inte bara driva med allmänheten, utan också sina kolleger i Lycksele. Under bilden, där en uniformsklädd konstapel sitter på en trehjulig moped skriver man:
”På grund av olika besparingsåtgärder inom polisen lånar vi numera fordon mellan våra olika lokalpolisområden. Nu inför våren är vårt nya tillskott inlånat från polisen i Lycksele. Vi ser fram emot att ge oss ut i vårsolen!”

https://www.facebook.com/309526369232174/posts/1059929670858503