Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 22 sep 2017 12:43

Polis: ”Ge fan i att ta foto på människor i nöd”

Det här är det polisen vill få stopp på – filmande och fotograferande vid trafikolyckor.

Det här är det polisen vill få stopp på – filmande och fotograferande vid trafikolyckor.

Foto: Anna Hållams/TT

Trafikolyckor är ofta dramatiska och det förekommer att en del människor försöker ta bilder eller filma vid platsen. Något som polisassistent Tim i Växjö ledsnat på.

– Ge f*n i att ta foto på människor i nöd, skriver han på Facebook.

Att säga att människor måste titta bort från en trafikolycka går inte. Någon kan ju behöva hjälp – och kör du själv bil är det viktigt att ta det extra försiktigt och hålla koll på omgivningarna.

Men att ta bilder eller filma – nej, det är inget som hjälper någon. Allt om Bilar har skrivit om problemet förr och det är polis och annan räddningspersonal som vill få bort kameror från olycksplatserna.

LÄS MER: Unga män farligast i trafiken

Nu har det hänt igen, vid en trafikolycka i Växjö, där en en man blev ihjälkörd vid ett övergångsställe. När mannen ligger medvetslös och räddningspersonalen försöker rädda hans liv så går en pappa fram med sitt barn – för att filma.

Stark text – många kommentarer

Polisassistent Tim berättar i ett starkt inlägg på Facebook hur en arg blick fick mannen att ändra sig och gå därifrån, men händelsen satte sina spår och utmynnade i texten hos FB-sidan för Polisen i Växjö/Alvesta.

– Tanken har slagit mig efteråt varför man tar med sin son för att titta på en livlös människa som får HLR, och dessutom ha mage att försöka få med hela händelsen på bild eller film. Jag har fortfarande inte fattat varför, skriver Tim.

LÄS MER: Maskinentreprenörerna vill ha fartkameror vid alla vägarbeten 

Här under kan du läsa hela hans inlägg. Och det är många som har berörts av det och kommenterat.

– Undrar om dom själva vill bli filmade om dom råkat ut för en olycka.

– Tyvärr finns det för många IDIOTER som inte respekterar andra!

– Har inga ord.

– Bra skrivet och jag håller bara med, samt jag har ingen förståelse till människor som står och filmar eller tar bilder vid olyckor. Givetvis pressfotografer, men de vet hur dessa bilder ska tas för att ingen inblandad människa ska komma med på bilden och det ingår också i deras jobb.

– Tänk om folk kunde tänka längre än näsan räcker...

LÄS MER: Många dödsolyckor med fyrhjulingar i år 

https://www.facebook.com/polisenivaxjo.alvesta/photos/a.739404999418653.1073741828.323075384384952/2056253667733773/?type=3&theater