Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 3 aug 2018 13:38

Man krossade ruta för att rädda två hundar – stäms

Bilden på den här hunden är från ett annat tillfälle.

Bilden på den här hunden är från ett annat tillfälle.

1/2

Foto: SHUTTERSTOCK

Rutan krossades med en hammare för att få ut hundarna.

Rutan krossades med en hammare för att få ut hundarna.

2/2

Foto: visualcortex - stock.adobe.com / 164077326

En valp och en stor hund satt instängda i en bil som stod parkerad i solen. 

Värmen steg och valpen låg helt stilla. Då bestämde sig Richard Hill för att slå sönder rutan med en hammare och rädda hundarna.

Resultatet? Han blev stämd för skadan han orsakat, rapporterar The Weather Channel.

Dramat utspelade sig i staden Parma i Ohio i USA. Bilen stod parkerad i solen utanför en affär och temperaturen ute var 27 grader. Det innebär att det kan bli över 50 grader varmt inne i en bil som står i solen.

Som tur är var fönstren öppna, men bara någon centimeter. Flera personer samlades runt bilen, och en av dem var Richard Hill.

– Den stora hunden gick snabbt från sida till sida medan valpen låg stilla. Den stora hunden klev på valpen utan att den reagerade. Utifrån var det svårt att se om den var vid liv eller inte, säger Richard till The Weather Channel.

Inledningsvis agerade personerna helt rätt. En av dem ringde polisen medan en annan gick in i butiken för att leta efter ägaren.

LÄS MER: Det händer med hund och barn i varm bil

Slog sönder rutan – ”skulle väntat på polisen”

Men för hundarnas skull ville de inte vänta på att polisen kom. Richard är hantverkare och hans bil, som är full med verktyg, stod parkerad precis bredvid. Han bestämde sig för att ta en hammare och slå sönder rutan. Hundarna klarade sig – men Richard fick ta emot en stämning.

Där står att Richard borde ha väntat på polisen. Kvinnan som lämnat hundarna i bilen klarade sig däremot utan någon reprimand alls från polisen.

– Det gör mig upprörd, de är för snälla mot folk som gör det här varje dag. Som har gjort det till en vana att lämna hunden eller barnet i bilen. Att polisen inte gör något skickar signalen till dem att det är helt okej att göra så, säger han till vädersajten The Weather Channel.

LÄS MER: Hund i varm bil – så ska du göra