Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 4 jul 2019 17:00

Kör nästan över blind man – går sedan till anfall

En bilförare kör nästan över en blind man med en käpp och hans ledsagare på ett övergångsställe. Därefter stormar han ut i vägraseri och attackerar fotgängarna. Nu åtalas mannen för misshandel, enligt The Local i Frankrike.

Attacken, som ägde rum i östra Paris nyligen, filmades av en förbipasserande cyklist. I videon ser man att bilen inte stannar vid ett övergångsställe, där en blind man tillsammans med sin ledsagare just ska korsa vägen.

https://twitter.com/adrenaline1001/status/1140528550971416576

Den blinde mannen reagerade med att slå med käppen på bilen när den passerade. Även ledsagaren – som var hans bror – slog med handen i bilens tak, uppger cyklisten till den franska nyhetskanalen BFM.

LÄS MER: Övergångsställe i 3D ska få bilarna att sakta ner  

Föraren kunde till synes inte hantera detta, utan stormar ut i vägraseri och ger sig på de två bröderna. Han slår ledsagaren upprepade gånger i huvudet och går även till verbal attack mot den blinde mannen.

LÄS MER: Nu gäller nya lagen för el- och hybridfordon

Åtalas för misshandel

En cyklist försöker att stoppa överfallet men det är förarens kvinnliga medpassagerare som till slut lyckas lugna ner situationen. 

Enligt cyklisten var det när han sa att han skulle ringa polisen, som de hoppade in i bilen och lämnade platsen.

LÄS MER: Elbilar trafikfara för cyklister och gångtrafikanter 

Filmen lades efter händelsen ut i sociala medier där den har skapat reaktioner. Det franska riksförbundet för synskadade – Fédération des Aveugles – uppmanade bröderna att anmäla händelsen.

Nu har åklagare meddelat att föraren har blivit kallad till rättegång där han åtalas för misshandel, överfall av person i utsatt ställning, samt för att inte ha stannat vid ett övergångsställe.