Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hetaste trenden: mopedbilar

Det är inne med moppe igen.

Och hetaste trenden är de så kallade mopedbilarna.

Lite drygt 320 000 motorcyklar fanns i trafik i Sverige vid halvårsskiftet. Det är en ökning med cirka en procent jämfört med samma tidpunkt förra året. 

– Antalet motorcyklar i trafik ökar med någon procent varje år och visar att intresset för motorcyklar ökar och är fortsatt högt, säger Per Johansson, Vd för McRF, i ett pressmeddelande.

Men nyregistreringarna minskade något för motorcyklarna under det första halvåret 2017 jämfört med samma period förra året, det blev minus 2,1 procent och 6 586 nyregistreringar.

Istället ökade antalet mopeder till 7 848 stycken. Det är för perioden januari till och med juni en ökning med hela 23,4 procent. Det kom alltså in fler mopeder än motorcyklar i registret. Allra mest ökade ändå mopedbilarna, dock från låga nivåer. 667 nyregistrerade mopedbilar betyder en ökning jämfört med första halvåret förra året med hela 50,6 procent.

De tidigare så populära fyrhjulingarna och ATV:erna minskar kraftigt jämfört med tidigare år men det beror på en förskjutning till traktorregistrerade fyrhjulingar, som ökat i motsvarande grad.

Antalet nya snöskotrar i registret minskade en aning men ligger fortfarande på en nivå på drygt 9 000 snöskotrar under det första halvåret.

Annons: