Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 1 sep 2017 16:28

Här är vägen där 1 av 20 kör lagligt

Lennart Skytthammar vid riksväg 52. Han är kritisk till att ingen fartkamera satts upp – trots att en av 20 håller hastigheten på vägen.

Lennart Skytthammar vid riksväg 52. Han är kritisk till att ingen fartkamera satts upp – trots att en av 20 håller hastigheten på vägen.

1/2

Foto: Privat

Mycket tung trafik passerar Läppe på vägen.

Mycket tung trafik passerar Läppe på vägen.

2/2

Foto: Privat

Lastbilarna dundrar fram i hög fart och de boende i den lilla orten Läppe utmed riksväg 52 lider.

– Det är rena dårhuset här, det kommer att hända en allvarlig olycka en dag, säger Lennart Skytthammar som bor utmed vägen.

Men polisen och Trafikverket tycker att de gjort vad de kan. Först nästa år kan Läppe-borna hoppas på en fartkamera.

Lennart Skytthammar, 79, bor i Läppe utmed riksväg 52. På landsvägen har hastighetsgränsen sänkts till 40 km/tim, från 50 km/tim, efter att Trafikverket gjort en studie och en handlingsplan. Delar av vägen genom Läppe byggdes också om för två år sedan.

Men Lennart Skytthammar tycker inte att det räcker. Inte alls.

– Det är ingen som respekterar hastighetsgränsen. Jag ser dagligen långtradare som kör för snabbt förbi här. En gång såg jag fem lastbilar i rad som dundrade igenom här i 90 km/tim. Om den första bromsat hade de andra inte haft en chans.

LÄS MER: 10 onödiga böter – så undviker du dem 

Trafikverket: Mindre än 1 av 20 håller hastigheten

I samband med Trafikverkets utredning gjordes en mätning av trafiken och där framkom det att av 6 486 mätta fordon höll 300 hastighetsgränsen. Mätningen gjordes över sex dygn.

Lennart har försökt det han kan. Han har stoppat lastbilar och han har kontaktat polis och myndigheter.

– Vi kan helt enkelt inte ha det så här längre, alla vi som bor här lider – varje dag, varje minut, säger Lennart.

LÄS MER: Totalt mobilförbud bakom ratten snart här 

Beskedet: Får ingen fartkamera nu

Ett sätt att få ner hastigheten är en så kallad fartkamera. Men för att få en kamera till Läppe krävs det att vägen och området kvalar in och får en kamera i konkurrens med flera andra platser i området.

– Det finns tyvärr flera Läppe, säger Anders Gölevik som är områdeschef för polisen i Katrineholm.

– Vi känner till Läppe och vi genomför hastighetskontroller där då och då. 

Lennart Skytthammar berättar att polisen sagt till honom att han notera registreringsnummer och tidpunkt för alla lastbilar som kör för snabbt så kan polisen kontrollera färdskrivarna. Men sånt kräver också resurser.

– Det är en väg med mycket tung trafik och vi gör det vi kan för att hålla nere hastigheten, säger Anders Gölevik.

Kan ni använda så kallade mobila fartkameror?

– Det kan vi göra och det skulle vara ett effektivt sätt att kontrollera hastigheten under en lite längre tid, över några timmar. I dag gör vi mest kortare insatser.

LÄS MER: Undersökning: Storasyskon är farligare i trafiken 

Kommunen ansvarar för säkerheten

Trafikverket svarar på våra frågor om Läppe i ett dokument som beskriver alla åtgärder som gjorts utmed vägen och i Läppe. Där står att vägen byggdes om 2015, att det i vardera riktningen passerar cirka 3 500 fordon per dygn, varav 444 är tunga fordon, och att genomsnittshastigheten i Läppe sjönk från 63 km/tim till 52 km/tim efter åtgärderna 2015.

Trafikverket meddelar också att en ansökan om fartkamera, så kallat ATK, sker på regional nivå men att inriktningen på den utbyggnad som pågår gäller 70-, 80- och 90-sträckor.

I dokumentet framkommer också att Trafikverket har ett ansvar för att transporterna på vägnätet ska fungera, förutom att inga olyckor sker, och att det i första hand är kommunerna som ansvarar för de boendes säkerhet.