Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 23 jan 2018 09:13

Åtalas för bilkörning med istäckta rutor

Mannen tyckte att "det var för svårt" att skrapa sina rutor.

Mannen tyckte att "det var för svårt" att skrapa sina rutor.

Foto: Polisen

Isiga bilrutor är vardag just nu och det går att handskas med problemet på olika sätt. En 27-åring i Umeå valde att krypköra med oskrapade rutor.

Enligt SVT har mannen sagt i förhör att han försökt skrapa men att "det var för svårt". Nu åtalas han.

Allt om Bilar har skrivit om smarta knep för att snabbt få bort isen från bilrutorna och hur du som bilist kan förbereda dig för vinterkylan.

Texter om hur snökaos ska hanteras har varvats med artiklar om fyrhjulsdrift på vintern och hur du kan tina frusna lås

Men det går nog att utgå från att en viss 27-åring i Umeå valt att inte läsa dessa texter. I stället valde han i början av januari att lite lätt krafsa på isen på sin bils vindruta och sedan köra i väg, med synnerligen dålig sikt.

Efter ett tag blev han, enligt SVT, stannad av polisen på grund av att han kört in i en snövall. Då upptäckte de hans istäckta ruta.

LÄS ÄVEN: 10 onödiga böter – så undviker du dem

Mannen nekar till brott och har i förhör sagt att han "försökt skrapa rutorna men att det var för svårt". Han menar att han hade sikt åt alla håll, att det var lite trafik och att han krypkörde.

Enligt åklagaren har mannen brustit i omsorg och riskerat att orsaka en olycka – därför åtalas han nu för vårdslöshet i trafik, ett brott som ger böter vid en fällande dom.

För framtida istäckta rutor, både för den åtalade mannen och er andra, så kommer här ett utmärkt tips: Så SLIPPER du skrapa rutorna i vinter

LÄS ÄVEN: Skrapade bara en glugg – förlorar körkortet