Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Trafik

Publicerad 9 sep 2019 13:43

”Alla måste få möjlighet att ladda bilen varsomhelst”

Foto: SHUTTERSTOCK

Europeiska biltillverkarföreningen, ACEA, uppmanar Europeiska unionen att elbilsägare måste få rättigheten att ladda fordonet oavsett var de befinner sig på kontinenten.
– Alla måste ha en möjlighet att ladda bilen oavsett var man bor, eller var man vill åka någonstans, säger Erik Jonnaer, generalsekreterare för ACEA.

Elbilsförarnas tillgång till laddstolpar måste garanteras menar den europeiska bilindustriföreningen. År 2025 kommer det finnas 1,2 miljoner elbilar i Europa och alla borde ha rätt att ladda dem, oavsett var man befinner sig.  

Det bör ske en stor utveckling när det kommer till strategiskt utplacerade laddstolpar inom EU och därmed se till att elbilsförare kan ladda sina fordon utan att det påverkar eller överlastar Europas elnät menar ACEA. 

Viktigt steg att minska koldioxidutsläppen. 

Möjligheten att ladda sin elbil utan problem är ett viktigt steg i att minska koldioxidutsläppen inom vägtransporterna och hjälper kontinenten med deras klimatmål menar ACEA.

– Biltillverkarna inom EU vill jobba med alla parter för att nollvisionen om koldioxidutsläpp ska bli en realitet. För att övertyga fler kunder att köpa en elbil, måste vi ta bort stressen när det kommer till uppladdningen av fordonet. Det betyder att alla måste ha möjligheten att enkelt ladda bilen, oavsett var man bor eller var man vill åka någonstans, säger Erik Jonnaer, generalsekreterare för ACEA.