30 bilister förlorade körkortet vid vägarbete

På bara några timmar blev 30 bilister av med körkortet när polisen bevakade ett vägbygge. För höga hastigheter är ett vanligt problem vid vägarbeten. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.)
Foto: LASSE SVENSSON

Det är välkänt att en del bilister inte håller hastigheten vid vägarbeten – och det visade sig stämma när Örebropolisen gjorde en riktad kontroll på E20.

På bara några timmar förlorade 30 förare körkortet.

”Det finns ett problem med för höga hastigheter vid vägbyggen, där människor som arbetar dagligen riskerar sitt liv” skriver trafikpolisen Mikael på Facebook.

Allt om Bilar har ofta skrivit om bilisters ovanor. Allt från sms:a bakom ratten och att ta bilder på olyckor, till att inte respektera fartgränserna vid vägarbeten.

När Örebropolisen bestämde sig för att genomföra en riktad kontroll vid ett vägbygge på E20 i höjd med Kumla så blev resultatet nedslående.

Snitthastigheten var hög och 44 förare fick stannas av polisen. Av dessa 44 körde 30 så pass fort att de förlorade körkortet direkt.

Trafikpolis Mikael har skrivit ett engagerande inlägg på Facebook:

”Det finns ett problem med för höga hastigheter vid vägbyggen/arbete på väg, där människor som arbetar dagligen riskerar sitt liv. Hastigheterna är många gånger alldeles för höga när fordon passerar dessa områden. Om fler förare visar hänsyn och sänker hastigheten skulle många fler liv kunna räddas i trafiken.”

LÄS ÄVEN: Bärgaren Rickard är rädd varje dag 

Trafikpolisens inlägg engagerar på Facebook

Och han får mycket stöd i kommentarerna:

– Fruktansvärt att det ska behöva gå så långt som indraget körkort. Man tycker att det är en självklarhet att sänka hastigheten förbi vägbyggen och vägarbeten där det jobbar människor, som du och jag, som också har rätt att komma hem hela och vid liv till sina familjer. 

– Tack för bra insats. Bra jobbat!

– Riktigt bra gjort polisen i Örebro detta borde göras oftare så vägbyggen får tillbaka sin respekt!

– Jättebra. Folk kör som idioter där. Det är ju 70 mellan avsmalningarna också. Men där kör folk upp i 110 ändå...

– Vägbygge med livet som insats. Skamligt! Skönt att vi nu har 30 färre fartdårar på våra vägar. Bra jobbat.

– Riktigt bra med en sådan insats av polisen och bra val av plats för kontrollen då väldigt många bilister inte sänker hastigheten vid vägbyggen. 

En kommentar lyfter fram att just detta vägarbetsområde skulle kunna planeras bättre:

– Det är bra jobbat... MEN... med tanke på utformningen av vägarbetsområdet så var detta öppet mål för polisen att ”lyckas” med detta. Vägarbetet är ju uppdelat i två områden med nästan 1 km emellan och blir det ju tvåfiligt igen efter första området bort mot arbetsområde två.

https://www.facebook.com/polisen.i.orebro.lan/posts/1780723098658770

LÄS ÄVEN: Nu får det vara nog med dumheter – sakta in! 

Annons: