Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjejerna utmanar i Formel STCC

Danskan Amalie Wichmand, 17 år, ska göra debut i Formel STCC.

Två av nio.

Tonårstjejerna Amalie Wichmand och Emma Svensson utmanar sju killar i formelbilsklassen Formel STCC Nordic vid helgens premiär i Skövde.

– Jag är väldigt spänd och ser fram emot att komma ut och köra test och race, säger Amalie

Emma Kimiläinen och Emelie Liljeström  i STCC förra året och förare som Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Linda Johansson, Emelie Moe och Johanna Jovér i Clio Cup.

Flera tjejer har tävlat i standardbilsklasser i Sverige men i formelbilsklassen har det varit betydligt färre tjejer.

Men i år har den trenden brutits. Danskan Amalie Wichmand, 17 år, ska göra debut i klassen tillsammans med Emma Svensson, 16 år. Båda förarna har rutin från go-kart på hög nivå.

– Jag är väldigt spänd och ser fram emot att komma ut och köra test och race, säger Amalie.

- Det är ett stort steg och den största utmaningen är nog att träningsmöjligheterna är färre i formelbil och att man inte har lika mycket körtid som man har i go-kart. Men jag är inte rädd för utmaningar och är tuffare än jag ser ut.

”Bilen passar mig väldigt bra”

Amalie har provat på Formel 4 och även Emma har gjort flera tester i formelbil. Formel Renault-bilen som används i Formel STCC Nordic blev till slut det naturliga valet för Amalie, precis som det svenska teamet West Coast Racing.

– Jag kände att bilen passar mig väldigt bra och WestCoast Racing är ett professionellt team med stort engagemang och de är väldigt tillmötesgående vilket är viktigt för mig. En av mina styrkor som förare är att jag har en stor teknisk förståelse och att jag alltid är ivrig att lära mig nytt så jag ser fram emot testet i helgen. Målet är att snabbt utveckla mig som formelbilsförare och självklart göra några bra resultat i år, säger Amalie.

Byta bil i vår? Se vad du kan få för din gamla bil här

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: