Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Tjänstebilar

Publicerad 13 maj 2016 12:33

Quattro gör Audis tjänstebil komplett

Vi blev helt sålda på quattron när vi körde den i vintras.

Vi blev helt sålda på quattron när vi körde den i vintras.

Foto: Audi

Audi uppdaterade sin stora modell A6 inför förra modellåret.

En nyhet, inte minst för tjänstebilar, var dieselmotorn 2,0 TDI 190.

Och när den nu går att kombinera med fyrhjulsdrift har Audi ett komplett paket för företagskunder.

Vi har provkört bilen, här är vår rapport.

Audi är en stark aktör på den svenska tjänstebilsmarknaden och modellen A6 är drömbilen för många när det är dags att byta bil. A6, som uppdaterades 2015, är en bra kompromiss mellan komfort, körglädje och praktiska vardagskvaliteter.

I och med uppdateringen fick karossen lite skarpare linjer och grillen blev mer markerad. Det gjorde den dessutom snyggare. Xenon-strålkastare blev standard och som tillval erbjuds också LED-strålkastare – eller de nya avancerade Matrix led-ljusen. De lär dock inte få hänga med på många tjänstebilar.

BETYG+BILDER: Så bra är A6 quattro i 10 kategorier

Med fyrhjulsdriften blir A6 ännu lite bättre

Det gör dock dieselmotorn 2,0 TDI på 190 hästar som då hade premiär i A6. Det här är en både stark och snål maskin, en motor som blivit en viktig kraftkälla i många modeller från Volkswagenkoncernen och sitter i bilar från de flesta varumärkena.

Audi väntade lite med att förste A6 2,0 TDI 190 med fyrhjulsdrift, någon som många vill ha till sina tjänstebilar. Men nu finns bilarna med quattro – och det har gjort ett redan bra tjänstebilsalternativ ännu bättre.

Vi var förtjusta redan när vi körde den tvåhjulsdrivna versionen – nu är vi helt sålda.

BETYG+BILDER: Så bra är A6 quattro i 10 kategorier

Förvånansvärt snål motor trots fyrhjulsdrift

Dieselmotorn på 190 hästkrafter och 400 Nm får A6 att kännas både lätt och pigg. Och när vi kört bilen både i svenskt vinterväglag och på torra vägar upplever vi tack vare fyrhjulsdriften en större stabilitet än i den tvåhjulsdrivna versionen. Och bilen går förhållandevist snålt, även om fyrhjulsdriften kräver sitt – 5,1 liter per tio mils körning enligt EU-körcykeln.

Tjänstebilsversionen Audi A6 S line edition innehåller utöver standard sportsäten fram 18-tumsfälgar, S line-exteriörpaket och sportchassi för den som vill. Priset är från 368 000 kronor och förmånsvärdet från 2 475 kronor per månad netto vid 50 procent marginalskatt.

Sugen på att byta bil? Se vad du kan få för din gamla bil här