Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tio geniala och oväntade biltips

Här bjuder vi på några geniala biltips!
En sån här propp har många hemma – alldeles utnärkt redskap för att fixa bucklor på bilen.
Lite handsprit på bilnyckeln fixar frysta lås.
Foto: Marina Lohrbach
Transparent nagellack kan stoppa sprickor i vindrutan från att växa.
Foto: Ingram Publishing
Inta bara till håret! Balsam ger din bil vacker lyster.
Vilken våning var det nu igen? Fota p-platsen så hittar du tillbaka enkelt.
Slitna strålkastarglas? Testa att polera dem med tandkräm.
Varm pizza är godare än kall. Har du hämtat med bilen – sätt på stolsvärmen och lägg pizzakartongen ovanpå.
Foto: Jacek Chabraszewski
En varm bil blir snabbt svalare om du öppnar en dörrr och sedan öppnar och stänger dörren på motsatt sida några gånger – då pumpas varmluften ut.
1 / 9

Kanske är du som vi trött på verkstäder och dyra lagningar.

Kolla då in dessa 10 tips som sparar både pengar och miljö.

Sugpropp, hårbalsam och tandkräm är bara några exempel.

1. Ta bort bucklor med sugpropp

När du har en liten till mediumstor buckla i bilen behöver du inte betala dyrt för att få bort den. Allt du behöver är en sugpropp som man använder till toaletten, och det går på några sekunder! Det fungerar dock inte om bucklan är större än sugproppen, Ett ytterligare tips är att använda en hårtork samtidigt för att inte förstöra färgen.

Se videon HÄR

2. Öppna låset med handsprit

När billåset har frusit fast, doppa nyckeln i handsprit. Alkoholen på nyckeln kommer att smälta isen.

3. Måla sprickor med nagellack

Fram till dess att du hinner till en bilverkstad kan du stoppa upp sprickorna i vindrutan från att bli fler och längre. Ta bara transparent nagellack och måla över på både in- och utsidan.

4. Tvätta med balsam

Genom att tvätta bilen med hårbalsam får du ett extra skimmer och undviker att vattenränder bildas. Tvätta först bilen med lite diskmedel, vatten och en mikrofiberduk. Efter det blandar du balsam med vatten och tvättar hela bilen. Avsluta med torr handduk. Bilen blir som ny!

5. Fota parkeringen

I stället för att försöka komma ihåg var du parkerat gör det enkelt för dig genom att fota med mobilen var du parkerat. Så enkelt att man inte ens tänkt på det!

6. Tandkräm till strålkastarna

Det är kanske lite överraskande men fungerar oerhört effektivt. I stället för att spendera en massa pengar på specialvax och sprayer, ta lite tandkräm på en mjuk duk, putsa i cirklar och lamporna kommer att se som nya ut om några minuter. Testa och du kommer att bli förvånad över resultatet.

7. Fjärrkontroll bilnyckeln

Utifall din fjärrkontroll på bilnyckeln inte når ända fram till bilen, håll metalldelen av nyckeln mot hakan, tryck sedan på upplåsningsknappen. Tricket förvandlar ditt huvud till en antenn, enligt Tim Pozar, radioingenjör från Silicon Valley. ”Med alla vätskor i huvudet fungerar det som en ledare. Inte en stor, men det fungerar.” Att använda huvudet kan förlänga nyckelns trådlösa räckvidd med några billängder.

8. Smält is med vinäger

Smält isen på din bil med en blandning av vinäger och vatten. Spraya bilen med 2/3 vinäger och 1/3 vatten som du förmixat på fönstren i stället för att skrapa bort isen.

9. Varm mat på sätet

Har du köpt pizza eller annat hämtmat som ska fraktas en bit med risk för att kallna? Lägg det på andra sätet och sätt på stolvärmen!

10. I stället för AC

En varm bil på sommaren är inte kul. Men det finns ett snabbt och enkelt trick i stället för att sätta på AC:n och slösa på bensin. Veva ned ett bilfönster och öppna och stäng dörren på motsatt sida fem till sex gånger. Den varma luften sticker ut genom dörren som du öppnar och stänger medan den svala luften kommer in genom fönstret på andra sidan.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: