Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 25 maj 2016 13:58

Test: S-klass Cab – en kompromisslös bil

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

1/4

Foto: Daimler Ag

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

2/4

Foto: Daimler Ag

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

3/4

Foto: Daimler Ag

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet

4/4

Foto: Daimler Ag

Man brukar säga att en bil är ett resultat av tusen kompromisser.

Tillverkarna tvingas alltid göra avkall på något, till exempel komfort, prestanda, design eller kanske kvalitet, för att få sina ekvationer att gå ihop.

Det finns dock ett undantag: Det här är Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet.

Och här har man inte kompromissat med något.

Mercedes-Benz S-Klass har en speciell status i bilvärlden. Modellen, som är den tyska tillverkarens verkliga flaggskepp, har satt en mycket hög standard som konkurrenter som Audi A8 och BMW 7-Serie har svårt att leva upp till.

S-Klass har kommit i flera karossversioner vid sidan av sedanen. Först kom en läcker kupé och nu finns här också en riktig cabriolet med tygtak och allt.

Inredningen i S-Klass är magiskt, det gäller också S-Klass Cabriolet. Detaljkvaliteten är kanske den bästa i världen och materialvalen är utsökta.

Designen är naturligtvis lyxig, men det gå aldrig över smakfullhetens gränser. Längs med större delen av instrumentpanelen löper en avlång bildskärm med hög upplösning där föraren kan hålla koll på bilens alla funktioner – de är många – och få all tänkbar information. Naturligtvis är grejerna uppkopplade mot nätet. De vackra AMG-stolarna i bilen jag sitter i är en perfekt avvägning mellan fantastisk komfort och lagom sportigt stöd för kroppen. Inställningsmöjligheterna verkar oändliga vilket borgar för att alla typer av kroppar kommer att trivas här.

BETYG+BILDER: S-klass Cabriolet – så bra är den

Helt makalös motor på 585 hk

Bilen jag kör är Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet, alltså den dyraste och snabbaste versionen av S-Klass Cabriolet. Motorn är en V8 på nästan 5,5 liter. Maskinen är utrustad med dubbelturbo och levererar så klart hur mycket kraft som helst: 585 hästkrafter och 900 Newtonmeter, uppger Mercedes.

Det är en makalös motor som ger S-Klass riktig superbilsprestanda, 0–100 km/h år på 3,9 sekunder. Toppfarten är begränsad till 250 km/h, men kan höjas till 300 om man väljer till AMG Drivers Package. (Då ingår även körträning på AMG Driving Academy, där experter lär ut hur det här monstret ska tyglas. Och det kan sannerligen behövas.)

Kanske är den här motorn dock inte perfekt för S-Klass, hur fantastisk den än må vara. Karaktären är lite för aggressiv och suddar ut lite av den elegans som S-Klass ändå står för. Kanske är S 500 ett bättre val?

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet har förutom den superstarka motorn utrustats med en hel del teknik som ska göra den här stora lyxbilen spänstigare på vägen. Här finns tillexempel AMG-sportchassit, som bygger på luftfjädringen Airmatic. Chassit, som till största delen tillverkat i aluminium, kan ställas in i två olika lägen för att antingen ge maximal dynamik vid sportig körning eller maximal komfort.

BETYG+BILDER: S-klass Cabriolet – så bra är den

Motorn är overkill – men ljudet är vackert

Bilen är också utrustad med fyrhjulsdrift som hjälper till att få ner den brutala kraften i asfalten. Här finns också den sjustegade växellådan som Mercedes kallar ”AMG Speedshift MCT”, en låda som bjuder på riktigt snabba växlingar – samtidigt som den växlar mjukt och behagligt när bilen körs lugnt.

Bilen tygtak är naturligtvis elektriskt och manövreras med ett reglage i bilen. Det fälls snabbt upp eller ner och sluter ordentligt tätt om sittbrunnen. I motorvägsfart kan fartvinden dock göra sig påmind – det börjar vina en del redan när vi når 120 km/h under vår provkörning. Inte riktigt tillfredställande. Med taket nedfällt har man möjlighet att fälla upp ett vindskydd bakom sig.

Men trots det blåser det en hel del på förare och passagerare, redan i lägre hastigheter. Inte heller tillfredställande i en så dyr bil, längre motorvägstransporter med taket nedfällt väljer vi att undvika.

I lägre farter är nercabbat dock ett måste, nästan oavsett väder. För även om AMG-motorn är lite overkill i S-Klass är ljudet bland det vackraste jag hört.

BETYG+BILDER: S-klass Cabriolet – så bra är den

Byta till finare bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här