Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tesla öppnar butik i Mall of Scandinavia

Tesla Model X.
Foto: Paul Sancya

Tesla slår upp portarna till en ny butik i gallerian Mall of Scandinavia i november.

Det blir tillverkarens tredje på svensk mark.

Tesla har sedan tidigare ordinarie butiker i Stockholm och Göteborg. Utöver det har tillverkaren flera tillfälliga butiker – bland annat i Täby centrum, mindre än två mil norr om den nya lokalen i Mall of Scandinavia i Solna.

– Till skillnad mot de flesta andra bilvarumärken är Teslas butikskoncept utvecklat för platser där människor shoppar. Kunderna behöver inte köra till ett industriområde utanför staden för att besöka en Tesla-butik. Mall of Scandinavia erbjuder en modern shoppingupplevelse och strävar efter att ligga i framkant, något som vi tycker överensstämmer väl med vårt varumärke, säger Esben Pedersen, presschef för Tesla Norden.

LÄS MER: Teslaägarna rapporterar flera kvalitetsproblem

Värstingen Tesla P90 D på plats

I den nya butiken ska den nyligen lanserade värstingen Model S P90 D finnas till försäljning.

I slutet av september presenterade tillverkaren sin Model X, som däremot har en uppskattad leveranstid på närmare ett år för den som gör en reservation i dag. Den sammanlagda effekten i den fyrhjulsdrivna suven ligger på 762 hästkrafter, vilket ger den en acceleration från 0-97 kilometer i timmen (60 mph) på 3,8 sekunder och en toppfart på 250 kilometer i timmen. Tycker man att det är långsamt kan man välja till det ”löjliga” sportläget som i USA kostar 10 000 dollar. Då ska suven klara 0-97 kilometer i timmen på blixtsnabba 3,2 sekunder.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: