Tesla öppnar butik i Mall of Scandinavia

Tesla Model X.
Foto: Paul Sancya

Tesla slår upp portarna till en ny butik i gallerian Mall of Scandinavia i november.

Det blir tillverkarens tredje på svensk mark.

Tesla har sedan tidigare ordinarie butiker i Stockholm och Göteborg. Utöver det har tillverkaren flera tillfälliga butiker – bland annat i Täby centrum, mindre än två mil norr om den nya lokalen i Mall of Scandinavia i Solna.

– Till skillnad mot de flesta andra bilvarumärken är Teslas butikskoncept utvecklat för platser där människor shoppar. Kunderna behöver inte köra till ett industriområde utanför staden för att besöka en Tesla-butik. Mall of Scandinavia erbjuder en modern shoppingupplevelse och strävar efter att ligga i framkant, något som vi tycker överensstämmer väl med vårt varumärke, säger Esben Pedersen, presschef för Tesla Norden.

LÄS MER: Teslaägarna rapporterar flera kvalitetsproblem

Värstingen Tesla P90 D på plats

I den nya butiken ska den nyligen lanserade värstingen Model S P90 D finnas till försäljning.

I slutet av september presenterade tillverkaren sin Model X, som däremot har en uppskattad leveranstid på närmare ett år för den som gör en reservation i dag. Den sammanlagda effekten i den fyrhjulsdrivna suven ligger på 762 hästkrafter, vilket ger den en acceleration från 0-97 kilometer i timmen (60 mph) på 3,8 sekunder och en toppfart på 250 kilometer i timmen. Tycker man att det är långsamt kan man välja till det ”löjliga” sportläget som i USA kostar 10 000 dollar. Då ska suven klara 0-97 kilometer i timmen på blixtsnabba 3,2 sekunder.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: