Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 19 jul 2016 15:38

Takata manipulerade test av krockkuddar

1/2

Foto: Istockphoto

2/2

Foto: Shizuo Kambayashi

En av världens största bilskandaler blir allt mörkare.

Nu framkommer uppgifter om att krockkuddetillverkaren Takata ska ha manipulerat tester av krockkuddarna för att ge sken av att de fungerade bättre än vad de faktiskt gjorde.

– Vi har funnit exempel på vad jag skulle kalla selektiv redigering, där de har utelämnat resultat, säger Brian O'Neill, som granskar ärendet, enligt Bloomberg.

Krockkuddar från världens näst största tillverkare, japanska Takata, finns i miljontals bilar över hela världen.

Men det har under året kommit fram att de kan vara direkt farliga då de skjuter i metallsplitter i samband med utlösningen.

Flera miljoner bilar har återkallats i vad som är en av de största bilskandalerna i världen. I juni tvingades Toyota återkalla 490 000 bilar på grund av krockkuddarna och är nu uppe i 17 miljoner återkallade bilar sen skandalen briserade.

 LÄS MER: Så undviker du onödiga böter på bilsemestern

"Är helt oursäktligt"

Honda är också en av de värst drabbade biltillverkarna och tillsammans med Takata har de startat en granskning som leds av Brian O'Neill. Och nu kommer uppgifter om att den japanska krockkuddetillverkaren ska ha manipulerat tester av produkten - för att ge skev av att de är bättre än vad de är.

– Vi har funnit exempel på vad man skulle kunna kalla selektiv redigering, där de har utelämnat resultat, inte för att de var dåliga men för att det fanns andra resultat som var bättre, säger han enligt Bloomberg.

Vi fann bevis på att rapporten som Honda fick var en kortare version än originalversionen, en snyggare nedkortad version.

Efter uppgifterna så framstår inte Taka i bättre dager än tidigare, och de kan få ännu större problem med att locka framtida investerare.

– De här problemen är fullständigt inkompatibla med Takatas ingenjörsstandard och protokoll och är helt oursäktliga, säger en talesperson för Honda.

 Dags för ny säkrare bil? Se vad du kan få för din gamla här