Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 5 feb 2014 14:13

Svenska Rallyt: Berggren rankar toppförarna

Sebastien Ogier.

Sebastien Ogier.

1/10

Foto: Nikos Mitsouras / Epa / Tt

Jari-Matti Latvala.

Jari-Matti Latvala.

2/10

Foto: Nikos Mitsouras / Epa / Tt

Pontus Tidemand.

Pontus Tidemand.

3/10

Foto: Arne Forsell

Robert Kubica.

Robert Kubica.

4/10

Foto: Imago Sportfotodienst

Andreas Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen.

5/10

Foto: Nikos Mitsouras / Epa / Tt

Mads Östberg.

Mads Östberg.

6/10

Foto: Simone Syversson

Mikko Hirvonen.

Mikko Hirvonen.

7/10

Foto: Nikos Mitsouras / Epa / Tt

Thierry Neuville.

Thierry Neuville.

8/10

Foto: Imago Sportfotodienst

Juho Hänninen.

Juho Hänninen.

9/10

Henning Solberg.

Henning Solberg.

10/10

I dag startar den svenska rallyfesten. Svenska Rallyt, eller Rally Sweden, är andra tävlingen i årets Rally-VM. ALLT OM BILARS Jan-Erik Berggren rankar toppförarna i årets svenska rallyhöjdpunkt.

1) Sebastien Ogier, Frankrike

Inget verkar bita på den suveräne fransmannen som också sitter i den kanske allra bästa bilen, en VW Polo WRC. Det ska till en rejäl miss tidigt under rallyt för att Ogier ska missa segern och går han i mål på en plats utanför prispallen är det en superskräll.

2) Jari-Matti Latvala, Finland

Jag tror inte att Latvala i längden är nöjd med att vara nummer två efter Ogier. Underbarnet från Finland har snabbheten för att utmana sin teamkompis men då och då kommer det avgörande misstag.

3) Pontus Tidemand, Sverige

Att få se Tidemand på prispallen i Karlstad på lördag skulle vara så oerhört roligt. 23-åringen från Charlottenberg kan vägarna och Svenska rallyt bättre än någon annan. Ett äkta hemmahopp som har förberett sig på bästa sätt.

4) Robert Kubica, Polen

Den förre F1-stjärnan imponerade stort i Monte Carlo, så länge han valde rätt däck. Nu blir det ett nytt taktikrally för polacken. Rätt val och han är i topp.

5) Andreas Mikkelsen, Norge

Mikkelsen kommer att satsa allt i årets Svenska rally och den inställningen kan straffa sig. Det räcker med ett misstag för att det ska bli plats nummer fem i stället för topp-tre.6) Mads Östberg, Norge

Ytterligare en norrman som slåss om tredjeplatsen. Östberg har många fans som kommer för att se honom bli bäste norrman och han har fullt stöd från Citroën. Har laddat länge för just den här tävlingen.

7) Mikko Hirvonen, Finland

Tyvärr för Ford så verkar Hirvonen backa längre och längre från toppen för varje VM-år. Men är det någonstans han ska kunna känna sig trygg bakom ratten så är det i Sverige.

8) Thierry Neuville, Belgien

Den unge belgaren bär hela Hyundais satsning på rally-VM på sina axlar. Svenska rallyt är en lite för svår tävling för att nå framgång i första året.

9) Juho Hänninen, Finland

Fighten mellan Hyundai-förarna blir intressant. Hänninen kan Svenska bra och slår han Neuville här får han en bättre status i teamet. Viktig tävling för finländarens karriär.

10) Henning Solberg, Norge

Tidemands styvpappa var länge en toppförare i rally-VM men kör nu mest för skoj skull. Men Henning är en publikfavorit och kommer säkert att bjuda på stor show. Vore kul om han fick möta Pontus på travbanan.