Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Superklipp på klassisk Ferrari

Ferrari Testarossa anses vara en av tiderna hetaste supersportbilar.

Och ett exemplar kan kosta mellan en och två miljoner kronor.

Nu finns det dock en chans att köpa fyra stycken på en gång – för bara 1,2 miljoner.

Det finns dock en liten hake…

Ferrari Testarossa fick låna sitt namn från racerbilen 250 Testa Rossa, en bil som under 1950-talet krossade nästan allt motstånd på banor runtom i Europa.

Ferrari Testarossa tillverkades mellan 1984 och 1996 och bilen genomgick ett antal förändringar under tiden, bland annat ökades effekten i den fem liter stora V12:an från 390 hästar till 428 hästar när versionen 512TR kom. När 512 TR ersattes av F512 M höjdes effekten till 440 hästkrafter.


LÄS MER: Biltester Ferrari


Populär

Ferrari Testarossa har blivit en populär samlarbil, en bil som räknas till de riktigt åtråvärda modellerna från den italienska tillverkaren. Och nu finns det chansen att göra ett riktigt klipp. Det är John Scotti Classiccar som nu säljer fyra exemplar, två från 1988 och två från 1991, av Ferrari Testarossa – för vrakpriset 1,2 miljoner kronor.

Naturligtvis finns det en ordentlig hake här – bilarna är alla i uselt skick. Ingen av bilarna har startats på länge. En av den visar tydliga tecken på motorbrand. En a dem har uppenbarligen varit inblandad i en olycka och har voltat. Det krävs mycket arbete för att få dem i fint skick, alltså.

Men för den som har tid, energi och kunskap kan det här bli tidernas Ferrariklipp.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: