Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 26 maj 2016 16:00

Stulen bil stals igen utanför polisstationen

Här är den efterlysta Audin som blivit stulen två gånger på en månad.

Här är den efterlysta Audin som blivit stulen två gånger på en månad.

Foto: Larmtjänst

En ovanligt eftertraktad bil av ovanligt fräcka tjuvar.

Så kan denna Audi RS6 beskrivas.

Bilen - i mörkgrön metallic - av årsmodell 2003 stals först den 30 april. Ägaren hade lagt ut den på annons för försäljning. En spekulant hörde av sig och de bestämde träff i Bagarmossen i Stockholm.

I samband med visningen satte sig spekulanten i bilen, startade den, och körde helt sonika iväg. Den snopna ägaren kunde bara stå och se på när bilen försvann,

Den femte maj återfanns bilen – i stockholmsförorten Norsborg. Den fördes till polishuset i Västberga för undersökning. Men inte ens närheten till polishuset avskräckte tjuven. Natten mellan den 23 och 24 maj slog tjuven till och stal bilen när den stod på parkeringen intill polishuset.

Än har inte bilen återfunnits.

Värdet på den?

Ja, inte så där himlastormande högt. Cirka 130 000 kronor. Men stark dragningskraft på tjuvar har den ändå.

BEGFYND: 10 begagnade lyxbilar – för samma pris som en Volvokombi

Fick bilarna kapade

Det har även en Mercedes Benz S400 Hybrid. Så till den milda grad att ägaren blir misshandlad av flera personer i samband med stölden. Den ägde rum den fjärde maj i Hässelby i Stockholm.

Bilägaren vinkades in till sidan av vägen. När han klev ur bilen där flera andra personer, som stått gömda, dök upp. Föraren misshandlades och rånades - inte bara på bilen. Han blev även av med plånbok, telefon och nycklar.

Bilen - av årsmodell 2009 - beräknas vara värd cirka 250 000 kronor.

Ett annat grovt och fräckt bilrån hände i Hovslätt i Jönköping den 20 maj. En Volkswagen Golf Sportcombi 1,2 TSI, stals. Upprinnelsen var att en man ringde på dörren till bilägaren och hans hustru.

När kvinnan öppnade frågade mannen om bilen som stod utanför bostaden var deras. Sedan trängde han sig in och ville ha bilnycklarna. Medan inkräktaren rotar i hallen på jakt efter bilnycklarna ropar kvinnan på sin man som är på övervåningen.

När maken kommer ner blir både han och hustrun nedbrottade av inkräktaren, som vid det här laget har hittat bilnycklarna.

Han försvinner sedan och kör iväg med bilen.

Den beräknas vara värd 160 000 kronor.

På Larmtjänsts hemsida finns efterlysningarna beskrivna.

Dags att byta bil? Se vad du kan få för din gamla bil här