Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 13 mar 2013 11:30

”Straffaren” - världens argaste busschaufför

Om du någonsin kör bil i Zelenograd utanför Moskva – sköt dig i trafiken. Annars kan du råka ut för världens argaste busschaufför Alexei Volkov!

Vad tycker du om ”Straffaren”?

Tack för din röst!

Vad tycker du om ”Straffaren”?

Alexei Volkov är busschauffören som inte visar någon pardon mot slarviga bilister. I Zelenograd går den arge busschauffören under namnet ”straffaren” – hittills har han varit inblandad i över hundra trafikolyckor!

Bilister som inte lämnar företräde eller tränger sig blir omedelbart straffade av Alexei, som inte tvekar att ramma sina medtrafikanter med bussen. Och enligt Alexei, som filmar hela spektaklet med sin kamera på instrumentbrädan, har han inte blivit fälld för trafikbrott en enda gång.

– Förut brukade trafikpolisen dividera, men jag har alltid vunnit i rätten. Och nu går det som på räls, säger Alexei till lokala medier.

Trafikanterna har skärpt sig

Enligt Alexei så bryr sig inte bussbolaget om alla olyckor, så länge det inte är hans fel. Oftast blir skadorna på bussen små. Ett undantag var när han rammade en lastbil på tre ton, men inte heller det bekymrade bussbolaget som fick ersättning från försäkringsbolaget.

Hittills har inga passagerare skadats i olyckorna, och inget verkar kunna sätta stopp för Alexei ”straffaren” Volkov. I Zelenograd är han lite av en lokal hjäte, polisen möter honom med ett flin när de anländer till olycksplatserna. Och enligt Alexei har trafikanterna i Zelenograd skärpt sig.

– Det blir gradvis bättre, tack vare mitt pedagogiska arbete.

 

Se videon här!