Stort sug efter Rolls-Royce i Sverige

Rolls-Royce Dawn.
Foto: Rolls-Royce

Callisma öppnar Rolls-Royce-butik i Stockholm och suget efter lyxbilarna är stort.

Av 4 000 byggda bilar ska ett tiotal säljas rulla på svenska vägar.

Priset? Ja, den senast sålda kostade 4,2 miljoner kronor.

Försäljningen av riktigt dyra sport- och lyxbilar går bra i Sverige. Märken som Ferrari, Bentley, Aston Martin och McLaren slår rekord och det öppnar för fler lyxmärken.

Callisma har i tre år arbetat för att få importera Rolls-Royce-bilar till Sverige och i oktober öppnas ett nytt showroom på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Där ska modellerna Wraith, Ghost och nya Dawn säljas. Gamla Phantom har plockats bort från produktinen i fabriken i Goodwood, England, men inom ett par år ska det komma en ny Phantom.

Rolls-Royce nya suv ”inget monster”

Handlar om att köpa en livsstil

Rolls-Royce har en produktionskapacitet på cirka 4000 bilar och fler än så är inte tänkt att lämna Goodwood-anläggningen. BMW-ägda Rolls-Royce jagar inte volym utan satsar mer på att varje kund ska känna sig unik.

Att köpa en Rolls-Royce handlar mer om att köpa ett av världens allra lyxigaste varumärken och en livsstil. Så gott som varje Rolls-Royce är också skräddarsydd för kunden.

– Vi har satt ett frånpris på nya Dawn på 3,7 miljoner kronor men det finns egentligen ingen gräns för hur mycket en Rolls-Royce kan kosta. Du kan beställa bilen exakt så som du vill ha den, berättar varumärkeschefen Helena Kepinski.

Det är Kepinski som blir ansvarig för att varumärket tas om hand på Callismas marknad som omfattar hela Skandinavien och de baltiska länderna.

Kostar omkring 4 miljoner – minst

I dag finns ett drygt 30-tal Rolls-Royce-ägare i Sverige och det har sålts en till två bilar per år i Sverige de senaste åren. Med ett showroom i Stockholm och en mer tydlig närvaro vill Helena Kepinski mångdubbla försäljningen.

Rolls-Royce avslöjar inga försäljningsmål - eller för den delen något om sina kunder - men när den nya satsningen presenteras på Villa Pauli i Danderyd, Stockholm, viskas det om en målsättning på 10-20 sålda bilar per år. I veckan sålde Callisma en Rolls-Royce Wraith för 4,2 miljoner kronor.

Vill du ha en finare bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: