Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storsatsning – så ska Viasat sända F1 2016

Marcus Ericsson i sin Sauber.
Foto: Xavi Bonilla
Janne Blomqvist, Viasat.
Foto: Sven Lindwall
Marcus Ericsson.
Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Mikel Trigueros
Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt

Tv-kanalen Viasat står inför ett tufft sportår med OS i Rio de Janeiro som det allra största evenemanget.

Men trots OS-satsningen bygger Viasat ut sin bevakning av formel 1.

Viasat-profilerna Janne Blomqvist och Eje Elgh rör sig vant i studion när Viasat håller direktsänd presskonferens inför F1-säsongen 2016.

Eje är reseledare åt Sauber-teamets chef Monisha Kaltenborn och han ser till att hon både hinner med enskilda intervjuer och planet tillbaka till Schweiz.

Janne Blomqvist passar på att utmana Marcus Ericsson i den F1-simulator som Viasat ställt iordning som underhållning för besökarna.

Utanför studion avslöjar också Janne Blomqvist att Viasat utökar sina sändningar från F1-loppen.

– Vi kommer att börja sändningarna från klalet och racet 15 minuter tidigare. Det betyder att vi får hela 45 minuter på oss att snacka upp loppen, säger Blomqvist.

Den extra kvarten ska användas till fler och bättre reportage som att ge tittarna mer information inför tävlingen.

– Det kanske inte är jättemånga fler som kliver upp en kvart tidigare på morgonen när det är premiär i Australien men det är alltid bra att kunna sända mer och berätta mer inför tävlingarna.

Som tidigare kommer Frida Nordstrand att arbeta som reporter på fältet tillsammans med Eje Elgh. Ny i Viasat-gänget är Rickard Rydell som kommer att vara expertkommentator under GP2-loppen. Rydell ska också fungera som coach åt svenske Gustav Malja som debuterar i GP2.

Annons: