Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 1 jul 2013 15:35

Stjärnan pulvriserade rekordet i Pikes Peak

Foto: Peugeot

Storfavoriten höll. Sébastien Loeb körde inte bara sin Peugeot 208 T16 till seger i prestigefyllda Pikes Peak. Han tog även hem världsrekordet i överlägsen stil.

När årets upplaga av det prestigefyllda men farliga loppet Pikes Peak International Hill Climb gick av stapeln i klippiga bergen var rallyvärldsstjärnan Sébastien Loeb storfavorit i Unlimtedklassen. Den niofaldige världsmästaren gjorde ingen besviken när han körde hem både titel och världsrekord i överlägsen stil.

Loeb rattade sin Peugeot 208 T16 med snitthastigheten 145 kilometer i timmen de 20 kilometrarna uppför berget, med 156 kurvor och ont om vägräcken, på den imponerande tiden 8 minuter och 13 sekunder. Det är hela en och en halv minut snabbare än Rhys Millens rekord på 9 minuter och 46 sekunder från förra året.

Rhys Millen tvåa

Tack vare Loebs fina tid hjälpte det inte att Rhys Millen förbättrade sin rekordtid. Han fick nöja sig med andraplatsen på 9 minuter och 2 sekunder. Jean-Philippe Dayraut knep tredjeplatsen på 9 minuter och 42 sekunder.

– Jag gasade på kraftigt utan misstag från start till slut, säger Sébastien Loeb. Jag tvekade något i början, men när jag väl startat kunde jag inte hålla mig från att tänja på gränserna.

Christensson vann Vintage

Svensken Ralf Christensson deltog i Vintageklassen och berättade för ALLT OM BILAR inför loppet att han siktade på segern. Vinst blev det också. Christensson rullade i mål på 12 minuter och 8 sekunder, 8 sekunder före närmaste konkurrent, skriver han på sin blogg.

Relaterat