Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 mar 2016 16:00

Statoil släcker skylten för gott om en månad

Statoil plockar ner skylten – nu ska mackarna heta ”Circle K”.

Statoil plockar ner skylten – nu ska mackarna heta ”Circle K”.

Foto: Statoil

Nu försvinner Statoilmackarna.

Redan om en månad ska skyltarna plockas ner.

Men Statoil går med flaggan i topp – företaget har nämligen fått utmärkelsen ”Sveriges bästa företag”.

2010 sålde norska oljebolaget Statoil bensinkedjan till det kanadensiska bolaget Couche-Tard. Enligt avtalet har de rätt att använda namnet Statoil ända till 2021, men väljer att byta ut namnet till Circle K redan nu.

Bakom det beslutet ligger att man vill skapa en ny image. Det kommer att handla mindre om bensin och mer om snabbmat och andra produkter. Planen är att man ska nå nya köpstarka målgrupper.

– Jag tror att sköter vi det här rätt har vi en möjlighet att behålla våra trogna kunder, men samtidigt nå en ny målgrupp i yngre personer och kvinnor. Det blir lättare att ta till sig butiksutbudet med Circle K. Statoil signalerar oljebolag, säger Statoils marknadschef Johan Backman till tiningen Resumé.

QUIZ: Minns du mackarna som försvann?

Fick pris av Reinfeldt

Varumärket Statoil går dock i graven med flaggan i topp efter att ha fått utmärkelsen ”Sveriges bästa företag”, som är en ny satsning där svenskarna korar sina företagsfavoriter. Drygt 10 000 svenskar har tyckt till om företag inom sju kategorier och 26 branscher och Statoil är årets vinnare inom drivmedelskategorin.

Priset delades ut av förre statsministern Fredrik Reinfeldt på en gala på Nalen i Stockholm.

– Det här är en vinst som vi verkligen är stolta över eftersom det är svenska folket och våra kunder som valt oss. I år är det dessutom extra roligt då vi om en dryg månad ska byta varumärke från Statoil till Circle K. En bättre bas att göra detta varumärkesbyte från är svårt att tänka sig, säger Johan Backman, kommunikations- och varumärkesdirektör för Statoil Fuel & Retail AB.

Gratis bilvärdering – se aktuella värdet på din bil här