Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 jan 2016 12:51

Snart kan du snacka med din Volvo

Redan i vår ska du kunna snacka med Volvon med Microsofts armband.

Redan i vår ska du kunna snacka med Volvon med Microsofts armband.

1/2

Foto: Volvo

Microsoft Band 2 med Volvos app On Call.

Microsoft Band 2 med Volvos app On Call.

2/2

Foto: Volvo

Minns du när David Hasselhoff pratade med sin bil KITT i tv-serien ”Knight Rider”?

Overkligt, visst – men ungefär så kan det bli på riktigt. Och det snart.

Redan i år ska teknik från Volvo och Microsoft göra det möjligt att ge bilar olika instruktioner med sin röst.

Röststyrning är i sig inget nytt, det finns massor av bilar där man kan styra olika funktioner, som till exempel telefon och ljudanläggning, med hjälp av röstkommandon.

Men nu tänker Volvo Cars och Microsoft ta det hela ett steg till och låta Volvoägare styra en hel radda funktioner via appen Volvo On Call och ett anslutet Microsoft Band 2.

Att kunna ansluta sig till en Volvobil med röststyrning via Microsoft Band 2 kommer att vara möjligt för kunder på de marknader som har Volvo On Call nu under våren. Och Volvoägarna kommer bland annat att kunna instruera sina bilar att ställa in navigeringssystem, starta värmare, låsa dörrar, blinka med lampor och tuta. Allt via appen Volvo On Call.

LÄS MER: Volvo slår alla tiders rekord och når drömgräns

”Röststyrning är bara början”

– Volvo vill ge en så enkel och bekväm bilupplevelse som möjligt, och detta genom att använda den senaste tekniken på ett relevant och inspirerande sätt. Röststyrning är bara början vad gäller digitala hjälpfunktioner, säger Thomas Müller, Vice President för Electrics/Electronics & E-Propulsion, Volvo Car Group.

– Vårt nuvarande samarbete med Volvo fortsätter generera banbrytande teknik som ger en ännu bättre bilupplevelse. Vi är alldeles i början med att upptäcka vad teknik kan göra med förarens säkerhet och produktivitet, säger Peggy Johnson, Executive Vice President för Business Development, Microsoft.