Skämt om självmord i reklam för Volvo XC90

Den tyska filmduon Daniel&Dorian har publicerat en uppmärksammad reklamfilm med en Volvo-bil i huvudrollen.

Filmteamet presenterar Volvos autobroms men driver samtidigt om självmord och dödsolyckor.

- Det här är ingen officiell Volvo-film, säger en talesperson på Volvo Cars.

https://www.youtube.com/watch?v=Snst8htbwBo

Filmen kallas ABC of Death och finns på den digitala plattformen Youtube. Filmen ser ut som en officiell Volvo-reklam i tilltal och med rätt logotyp i slutet av filmen.

Men Volvo tar avstånd från allt samröre med skaparna av reklamfilmen.

- Vi känner till filmen och var den kommer ifrån men det här är självklart ingen officiell reklamfilm från Volvo, säger en talesperson från Volvo Cars.

Kommer ni att vidta några åtgärder mot filmmakarna eller försöka få den bortplockad från Youtube?

– Det är inget vi har pratat om. Vad vi gör är att vi poängterar för alla som hör av sig att det här inte kommer från Volvo, inte alls. Och det är viktigt att poängtera.

Tre personer som hängt sig

I filmen råkar en rad människor riktigt illa ut och det förekommer också en scen där tre personer har hängt sig. I slutet av filmen rullar en Volvo XC90 fram på en gata samtidigt som en man går över gatan med ett gäng hundar. Som filmen byggts upp är det meningen att mannen med hundarna ska bli överkörd – han har oturen att vara på fel plats vid fel tillfälle, precis som flera andra i filmen.

Mannen som kör bilen får en hjärtattack men tack vare autobromsfunktionen i Volvo XC90 överlever mannen på gatan och alla hundarna.

Daniel&Dorian är en tysk filmduo som tidigare gjort uppmärksammade filmer. Bland annat en om spritmärket Johnnie Walker.

Annons: