Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 11 feb 2015 12:02

Serva bilen? Nu har bilverkstäderna rea

Lågsäsong för bilverkstäderna betyder dumpade priser. Du kan spara tusenlappar på att serva din bil nu i stället för senare i vår.

Lågsäsong för bilverkstäderna betyder dumpade priser. Du kan spara tusenlappar på att serva din bil nu i stället för senare i vår.

Foto: Dmitry Kalinovsky

Om du planerar att serva din bil kan det vara läge att slå till nu. Verkstäderna har lite att göra i februari och många dumpar priserna på vanliga serviceåtgärder, enligt verkstadsportalen Autobutler.se.

Just nu är priserna upp till 24 procent lägre än normalt på landets bilverkstäder, det visar en genomgång som verkstadsportalen autobutler.se gjort.

Verkstadserbjudanden i oktober har jämförts med erbjudanden i februari. Det visar att verkstäder just nu ger stora rabatter, något som även gäller simpla uppgifter som att byta olja.

Ansträngd privatekonomi

En anledning till de låga priserna är att många väntar med att serva bilen när man ändå byter till sommardäck senare i vår. Julhelgen och stora räkningar i januari är ytterligare en anledning till att verkstäderna står tomma.

En analys av 1288 konkreta verkstadsuppgifter visar, att enskilda verkstäder erbjuder besparingar på flera tusen kronor. Den genomsnittliga kostnaden för att besöka en verkstad i oktober var 3162 kronor. I februari sjönk priset till 2406 kronor.

LÄS MER: Så blev vi lurade av verkstaden – läsarna berättar

Relaterat