Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 15 mar 2016 10:25

Seinfelds miljonsmäll

Ni kanske minns att Jerry Seinfeld skulle sälja delar av sin exklusiva Porsche-samling. Nu har bilarna gått under klubban – men tv-stjärnan kan knappast vara nöjd med resultatet.

Fordonen såldes för 10 miljoner dollar mindre än beräknat, uppger Car Scoops.

Jerry Seinfeld är inte bara en av tv-världens allra största stjärnor, han har också en av världens förnämsta samlingar av Porsche-bilar. Men i början av februari bestämde han sig för att göra sig av med några av de tyska dyrgriparna i hans specialbyggda garage på Manhattan.

 

Seinfeld får dåligt betalt

De 16 bilarna som gick under klubban på auktionen i Florida såldes för 22 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 184 miljoner kronor. Bland fordonen fanns tre särskilt sällsynta modeller.

Det handlar om en Porsche 550 Spyder från 1955 som bara rullat 1 600 mil som gick för 5,35 miljoner dollar. Den andra bilen är en Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Spider från 1958, som bara byggdes i 151 exemplar. Den är såldes som förväntat för 2,3 miljoner dollar, medan den tredje – en Porsche 911 Carrera 3.0 IROC RSR från 1974 – inbringade lika mycket.

Men trots den stora summan som bilarna drog in till Seinfelds redan tjocka plånbok hade han kunnat vänta sig mer. På förhand var de värderade till motsvarande 84 miljoner kronor mer.

 

Ingen pengabrist

Varför han bestämt sig för att sälja dem nu är inte känt, men det handlar knappast om att han behöver pengarna. Jerry Seinfeld är en av världens mest förmögna tv-personligheter.

– Jag har aldrig köpt en bil som en investering. Jag ser mig inte ens som bilsamlare. Jag bara älskar bilar. Jag älskar fortfarande de här bilarna, men det är dags att skicka ut dem i världen igen så att någon annan kan njuta av dem, det har jag gjort, säger Jerry Seinfeld i ett pressmeddelande som skickats ut av auktionshuset.

Den enda Porschen som inte hittade ett nytt hem var hans prototyp av Porsche Carrera GT.