Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 27 jun 2016 17:28

Se läckta bilderna på nya Porsche Panamera

Kort inpå avtäckningen har de här bilderna på nya Panamera läckt ut.

Kort inpå avtäckningen har de här bilderna på nya Panamera läckt ut.

1/4

2/4

3/4

4/4

Världens snabbaste lyxsedan!

Så beskrivs den nya generationens Porsche Panamera.

Den spektakulära bilen ska visas upp i morgon, men bilder har läckt ut i förväg på nätet.

Bilderna ska vara tagna på en bensinmack någonstans i Porsches hemland Tyskland. Bilen är inte maskerad på något omfattande vis. Det är mest Porsche-emblemet och den nytillkomna och tunna ljusrampen mellan bakljusen som är dolda.

Bakparti inspirerat av 911

Bilderna visar att grundformerna i exteriören från den utgående generationen av Panamera är kvar. Porsche verkar inte göra inga större förändringar där utan nöjer sig med en försiktig uppdatering,

I fronten syns knappt någon skillnad. I bakpartiet däremot märks viss skillnad. Det har fått en 911-inspirerad sportigare och elegantare utformning - trots den något längre hjulbasen.

Den största nyheten i övrigt blir en helt nyutvecklad 550 hästkrafter stark V8-motor på 4,0 liter med dubbelturbo i Panamera Turbo och med cirka 600 hästkrafter i Turbo S-versionen.

Dessutom kommer en V6-motor och flera dieselmodeller och en ny MSB-plattform. Samt en ny laddhybrid – kallad Panamera S E-Hybrid – med längre elräckvidd än idag.

Även interiören bjuder på några nyheter. Varvräknaren är visserligen kvar mitt framför föraren - på karakteristiskt Porschevis – och den är analog. Men vid sidan om den finns fyra digitala rundlar där innehållet kan anpassas av föraren.

 LÄS MER: Den unika Porschen framkallar glädjetårar

Pekskärm i bak

I baksätet verkar passagerarna kunna styra en del av bilens funktioner via en egen pekskärm. På så sätt kan Porsche ta bort många av de vanliga knapparna som finns i den nuvarande modellen.

Tjänstevikten ska vara cirka 90 kilo lägre än för dagens Panamera. Detta genom smart användning av höghållfast stål, aluminium och kompositmaterial.

På sikt ska nya Porsche Panamera även komma som kombi.

Den stora premiären för nya generationens Porsche Panamera blir i höst på Parissalongen. Försäljningen av bilen startar strax efteråt.

 Sugen på en Porsche Panamera? Se vad du kan få för din gamla bil här