Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 26 mar 2012 12:48

Saab 9-3 TTA-racer - se det fartfyllda testet här!

SAAB 9-3 TTA. Här är en av bilarna som ska levereras till Flash Engineering och Team Tidö.

SAAB 9-3 TTA. Här är en av bilarna som ska levereras till Flash Engineering och Team Tidö.

För snart fjorton dagar sedan presenterades det nyaste tillskottet i Elitserien i Racing, nämligen Saab 9-3 TTA. Då var det datorillustrationer. Bättre upp nu för här har vi film från första testet med bilen. Skruva upp ljudet och häng med på ett varv!

I förra veckan var TTA-gänget nere på Alés-banan i södra Frankrike. Med sig hade de Flash Engineerings och Team Tidös tävlingsbil Saab 9-3 TTA. Ett 100-tal varv avverkades med schweiziske föraren Fabien Thuner bakom ratten som genast fattade tyckte för bilen som delar chassi och drivlina med övriga bilar i kommande startfältet.

– Det här är en mycket kompetent bil som fungerar utmärkt och jag njuter av varje varv. Jag önskar TTA lycka till och jag kommer att följa mästerskapet noga, säger Thuner.

Levereras nästa vecka

Bilen är tekniskt komplett med den specifikation som är slutgiltig för årets Elitserien i Racing medan en del arbete återstår med frontaerodynamiken på bilen. Den första kompletta Saab 9-3 TTA är planerad att levereras till Flash Engineering och Team Tidö i nästa vecka.

– Vi förbereder för leverans av ytterligare tre bilar samt karossdelar för det chassi vi redan har i Karlstad. Det känns att säsongen närmar sig och det ska bli mycket kul att sätta tänderna i testarbetet inför säsongsstarten, säger Johan Kvick, teamchef Flash Engineering.

Fler tester med Saab 9-3 TTA ska avverkas i nästa månad. Tills dess kan du njuta av filmen från första testet. Så klicka på länken här intill och glöm inte att skruva upp ljudet!