Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 3 nov 2015 14:11

Så mycket kostar bilen – egentligen

En Audi A1 kostar 4 392 kronor i månaden att äga enligt appen bilpriser.se som lanseras av KVD.

En Audi A1 kostar 4 392 kronor i månaden att äga enligt appen bilpriser.se som lanseras av KVD.

Foto: Audi

Det är enkelt att jämföra inköpspris mellan olika bilar. Men den faktiska månadskostnaden är svårare att räkna ut. I dag lanserar KVD Bilpriser en gratisapp där du kan se vad bilägandet egentligen kostar.

Här listar vi 10 bilar och vad de kan kosta per månad.

Inköpspriset på en bil är inte allt. För att verkligen kunna veta den reella månadskostnaden för en bil måste du räkna med en mängd andra faktorer än bara priset. Den nya appen bilpriser.se räknar med värdet på bilen, värdeminskning, försäkringskostnad, förbrukning och skatt.

Appen går att använda för såväl nya som begagnade bilar och inom kort ska appen kompletteras med kostnader för service och däck.

Appen kan också räkna ut hur mycket din bil kommer att vara värd om ett år.

LISTA: Begagnatpriser – här är verkliga värdet på din bil

Stor skillnad per månad mellan budget och premium

– Även om inköpspriset är viktigt i en bilaffär bör de som planerar att köpa en bil också räkna på vad bilen kostar att äga över tid och vad den är värd den dag den ska säljas. Nu får bilägare ett helt nytt verktyg för att skapa kostnadskontroll över sitt bilägande, kommenterar Jonas Björkman vd på KVD Bilpriser.

Appen finns till Android och iOs och är gratis – men vissa tjänster kostar extra.

KVD Bilpriser har tagit fram 10 exempel på populära småbilar där kostnaderna jämförs. Dyra bilar har oftast lägre procentuell värdeminskning – men i faktiska kronor blir kostnaden högre. Det är en ganska ordentlig skillnad mellan ett premiumalternativ som Audi A1 och den mer budgetbetonade Dacia Sandero. Listan hittar du till höger om artikeln!