Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 22 mar 2013 13:29

Så laddar Carl Philip inför STCC-debuten

KLIVER UPP. Prins Carl Philip debuterar i STCC fjärde maj.

KLIVER UPP. Prins Carl Philip debuterar i STCC fjärde maj.

Foto: Polestar

Den fjärde maj gör prins Carl Philip STCC-debut på Ring Knutstorp för Volvo Polestar Racing.

– Jag har mitt livs största utmaning framför mig, jag kommer att göra mitt bästa och jag är väldigt spänd inför säsongen, säger prins Carl Philip.

STCC-säsongen närmar sig, och just nu genomgår prins Carl Philip ett förarutvecklingsprogram. I ett första steg har Carl Philip tillbringat tre dagar på olika banor i Italien, skriver Polestar i ett pressmeddelande.

– Även om testbilen skiljer sig en del från den Volvo jag ska tävla med så har jag fått en bra känsla för biltypen och många välbehövliga kilometer. Jag gillar framför allt effekten och direktheten, man kan placera den precis där man vill ha den på banan, säger prins Carl Philip.

”Mitt livs största utmaning”

Nästa körning för prins Carl Philip blir under de officiella STCC-testdagarna i april där han får sitt första riktiga test med sin Volvo S60.

– Det kommer att bli kul och jag ser fram emot det. Jag har mitt livs största utmaning framför mig, jag kommer att göra mitt bästa och jag är väldigt spänd inför säsongen, säger prinsen.

Prins Carl Philip har tidigare tävlat i supportklasser till STCC och har inför årets säsong en helt ny utmaning framför sig där han kommer att tävla mot flerfaldiga SM-mästare som har lång erfarenhet av racing utomlands.

Flerårigt samarbete

– Prinsen är väl medveten om utmaningen han har framför sig. Vårt samarbete med honom är flerårigt och vi har inlett ett förarutvecklingsarbete som kommer att ta tid. Första året handlar om grunder där vi kommer att arbeta mycket kring körteknik och bilinställningar. År två och tre kommer vi att titta vidare på förväntningar och prestationer, säger Jan Andersson, ingenjör för Polestar Racing.

Förutom testerna på bana har prins Carl Philip också inlett ett träningsprogram med stallkollegan och erfarna Volvo Polestar Racing-föraren Robert Dahlgren.

– Vi har satt upp ett program med fysisk och mental träning, en del som är minst lika viktig som själva körningen för en racingförare, säger Dahlgren som tränar 10 timmar i veckan.