Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 28 okt 2015 09:18

Så firas Bilens Dag

Bilen, en riktig vardagshjälte, tycker MRF.

Bilen, en riktig vardagshjälte, tycker MRF.

Foto: Jocke Berglund/Airpictures

I dag vill motorbranschen att vi ska fira Bilens Dag. Ute i landet märks firandet hos handlarna med korv, bullar och insamlingar till välgörande ändamål. Och bilister föreslås ta en biltur i höstsolen.

- Bilen ger oss frihet att bo var vi vill, den underlättar vårt liv, tar oss till jobbet och ger många fler ett jobb att gå till. Bilen är helt enkelt en riktig vardagshjälte och därför vill vi uppmärksamma den lite extra just i dag, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Finns som bekant inte tunnelbana på landsbygden”

Handlarna firar Bilens Dag

Hos bilhandlare runtom i landet firas det med ballonger, korv och bullar, och på många håll genom insamlingar och donationer till välgörande ändamål.

I Uppland knyter de MRF-anslutna handlarna 500 kronor per bil såld under hela veckan till Ronald McDonald hus för sjuka barn och deras familjer, och i Västmanland går pengarna till Västerås Friidrottsklubbs nya projekt för att få nyanlända flyktingar att börja träna friidrott, och på så sätt komma in snabbare i det svenska samhället.

Och enligt MRF firar svenska bilister lite extra, genom en biltur i höstsolen, en extra biltvätt – eller bara genom att reflektera ett ögonblick över hur våra liv och vårt land hade sett ut utan bilen, skriver MRF i sitt pressmeddelande.

Relaterat