Så får du mest pengar för din bil på Blocket

Många är duktiga på att sälja sina bilar på Blocket.
Foto: Wavebreakmedia Ltd
Tänk på att bilden är viktig!
Foto: Sladjana Saulic

Många är duktiga på att sälja sina bilar på Blocket.

Men med lite ansträngning går det ofta att få ut mer pengar när du säljer din bil.

Här är de bästa tipsen.

Nu är det många som vill köpa och sälja begagnade bilar. Det visar statistik från Blocket.

– På våren köper och säljer vi bilar som aldrig förr. Just nu finns det 150 000 bilar till salu på Blocket, säger Bessie Wedholm, presschef på Blocket.

När man hittar sin drömbil gäller det att vara snabb. För det är många som är ute och slåss om objekten.

– 30 procent av alla bilar på Blocket säljs inom ett dygn, säger Wedholm.

Det går att själv påverka hur mycket betalt man ska få för sin bil när man säljer den. Här är några punkter att tänka på:

Ta bra bilder

Förbered fotograferingen genom att städa och tvätta bilen. En ren bil signalerar att den blivit väl omhändertagen. Ta också flera bilder, spekulanter vill ofta se bilen ur olika vinklar. Glöm inte inredningen.

Tydlig rubrik och informativ text

Rubriken ska vara saklig och berätta vad det är du säljer. Märke, modell och årsmodell är bra att ha med. Lägg också lite energi på annonstexten. Fundera igenom vad du själv vill veta när du köper en bil och skriv om det. Skriv gärna långt, det har visat sig att bilar med längre annonstexter säljs snabbare än de med korta annonstexter.


LÄS OCKSÅ: Här är de populäraste bilarna på blocket

Var ärlig

Det kanske kan vara lockande att undanhålla skador och fel för att kanske locka fler spekulanter. Men de flesta kommer att avslöjas när du väl visar bilen – och då har du slösat både med din och spekulantens tid. Onödigt.

Var noga med stavningen

Gör gärna en stavningskontroll innan du lägger ut din annons. En text utan stavfel inger mer förtroende. Vet du med dig att du stavar som en kråka kanske det kan vara idé att be någon om hjälp.

Sätt rätt pris

Försök att skapa dig en uppfattning om vad som är rätt pris på just din bil. Jämför med andra liknande bilar som gått ungefär lika långt och är i ungefär samma skick. Ligger du för högt i pris kommer få att höra av sig – men ligger du för lågt skänker du bort pengar i onödan.


LÄS OCKSÅ: Gräslig hyllning och ful Blocket-succé – här är den senaste tidens märkligaste saker i bilvärlden

Annons: