Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Rekond/Bilvård

Publicerad 25 okt 2017 10:33

LISTA: Här är Sveriges 10 bästa bilverkstäder

Topplistan över Sveriges bästa bilverkstäder kommer från kundernas betyg hos Lasingoos 2 000 anslutna verkstäder.

Topplistan över Sveriges bästa bilverkstäder kommer från kundernas betyg hos Lasingoos 2 000 anslutna verkstäder.

1/2

Foto: LASSE SVENSSON

Raid Gergees från Speedy Bilservice i Vällingby som utsetts till Sveriges bästa bilverkstad av kunderna.

Raid Gergees från Speedy Bilservice i Vällingby som utsetts till Sveriges bästa bilverkstad av kunderna.

2/2

Foto: LASINGOO

Kundnöjdhet – A och O i servicebranscher. Och bland bilverkstäder rankas Speedy Bilservice i Vällingby högst. I år igen.

– Viktigast är ärlighet, det lönar sig alltid, säger vinnaren Raid Gergees.

Det är inte ovanligt att vi svenskar känner oss lite obekväma i samtal med hantverkare och mekaniker – alltför ofta vet vi inte riktigt vad de egentligen talar om. Och obekväma kunder är inte sällan också missnöjda kunder.

Det är därför som branschinitiativet Lasingoos lista över Sveriges bästa bilverkstäder slår så högt – det är kunderna som satt betygen. Här är det kunderna som avgör vem som vinner.

Förra året vann Speedy Bilservice i Vällingby med ett kundbetyg på 4,93 av 5 möjliga. Och i år segrade de igen – med ett ännu högre snitt!

– Det känns fantastiskt, vi är så stolta och glada att allt hårt arbete vi lägger ner ger utdelning. På Speedy Bilservice mäter vi systematiskt vår kundnöjdhet varje månad. Det är viktigt att kunden får ett bra första intryck och blir sedd, men även att det är ordning och reda på verkstaden. Viktigast är dock ärlighet, det lönar sig alltid, säger Raid Gergees på Speedy Bilservice i Vällingby.

Över 2 000 bilverkstäder är anslutna till Lasingoo så Raid Gergees och hans kolleger har haft hård konkurrens – men satsningen på kundnöjdheten har bevisligen gett resultat.

LÄS ÄVEN: Volvo är den dyraste bilen att serva

Kundbetyget betyder mycket i val av verkstad

På delad andraplats kommer Kuröds Rostskyddscenter i Uddevalla och Avgassystemet i Vallentuna. (Hela topp 10-listan hittar du i faktarutan här under.)

När det gäller val av bilverkstad är tidigare kunders erfarenheter ofta mycket värdefullt, menar Nonny Davidsson, marknadschef på Lasingoo:

– När verkstadskunder oberoende av varandra rekommenderar en verkstad på grund av medarbetarnas skicklighet och positiva kundbemötande slår det väldigt högt i nästa kunds val av bilverkstad. I arbetet med kundnöjdhet fortsätter Speedy Bilservice i Vällingby att imponera.