Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Rekond/Bilvård

Publicerad 21 nov 2015 12:00

5 bra tips: Så håller du din bil fräsch i vinter

Nu är vintern snart här och det gäller att verkligen ta hand om sin bil. Saltfläckar, stenskott och skitiga vägar kan slita ner din bil ordentligt - helt i onödan.

För det finns enkla och bra knep för att din bil ska hålla sig i bra skick även under vintern.

1. Steg ett är att lära sig att tvätta bilen ordentligt. Tvätta på fel sätt kan faktiskt ha motsatt effekt, att du förstör bilen. Här listar vi 10 misstag som du kan lära dig att INTE göra:

10 värsta misstagen när du tvättar din bil

 

2. Att se över glykolen i bilen är viktigt inför vintern. Och det finns - förstås - flera val man kan göra. Här lär vi dig hur du ska välja:

Glykol – så väljer du rätt sort till din bil

 

3. Svartisen är här och redan den här helgen kan vi se de första saltbilarna ute på vägarna. Saltet fräter på lacken och kan ställa till stora bekymmer. Försök att bli av med saltfläckarna snabbt - här lär vi dig hur:

Vägsalt – så tvättar du bort rostfällan

 

4. En annan viktig vätska i bilen är spolarvätska. De flesta har säkert koll på exakt blandning men för att vara säker, läs på här:

Spolarvätska – viktigt när kylan kommer

 

5. Motorvärmare är bra för att hålla motorn i bra kondition under vintern. En värmare gör att motorn slits mindre och på köpet får du lägre bränsleförbrukning. Här lär vi dig hur du ska tänka när du väljer värmare till din bil:

Motorvärmare – så väljer du rätt i vinter