Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rallycross hetast av allt sommaren 2016

Johan Kristoffersson och Anton Marklund framför rallycrossbilen.
Foto: VW

Det är bara att titta till startlistan. Här finns etablerade världsstjärnor och unga supertalanger.

Rallycross-VM 2016 har alla förutsättningar att bli årets snackis i motorsportvärlden.

Det började koka redan i vintras. Jag var på VW-teamets presskonferens i centrala Stockholm när de meddelade att de slår ihop två team till ett och bildar ett superteam med Johan Kristoffersson och Anton Marklund.

Den interna konkurrensen gick att ta på när Johan och Anton försökte förklara hur de skulle samarbeta om inställningar och försöka att hitta en gemensam väg mot prispallen.

Allra roligast var ändå när Kristoffersson försökte förklara varför norske Petter Solberg vunnit två raka VM-guld - att lägga till hans VM-guld i rally. Solberg var en av få förare i världstoppen förra året som inte hade erfarenhet från racing.

- Det ska inte gå att köra som Petter gör, vi som kört racing brukar stå och skratta lite åt hans körstil. Men fort går det, när vi kör så fort vi kan så kommer han på sladd förbi, berättade Kristoffersson.

- Grejen med Petter är att han har en bil som passar hans körstil helt perfekt, allt är byggt för honom. Men frågan är hur länge det håller, vi andra kommer att köra ifatt och förbi.

GUIDE: Rallycross-VM 2016, datum, team, förare!

Sebastien Loëb ska köra hela VM-serien

Johan Kristoffersson vet att kan han besegra Petter Solberg så är han nära en VM-titel.

Men allt det här var förstås före vi fick veta att Sebastien Loëb ska köra hela VM-serien för Kenneth Hansens Peugeot-team. Ja, det är sant. Loëb. Ikonen. Den flerfaldige rallyvärldsmästaren. En av världens mest meriterade förare ska försöka lära sig det här med rallycross och hela grejen med Loëb är väldigt spännande.

Loëb har rykte om sig att vara lite tjurig och svårtillgänglig och bara att han ska samsas med hela det familjära Hansen-gänget är spännande. Om teamchefen Susanne Hansen kan få Loëb att mjukna och trivas är mycket vunnit. Och tänk vad Hansen-bröderna Timmy och Kevin kommer att lära sig mycket av Loëb.

Ken Block och Mattias Ekström

Jag måste bara nämna en världsstjärna till - eller två, jag skriver i alla fall Ken Block, han ska nämnas - och det är Mattias Ekström. DTM-stjärnan gör en ny attack på rallycross-VM och trots att konkurrensen hårdnat ytterligare är jag säker på att Mattias slåss i toppen mer än en gång - både här och i DTM.

Hela VM-säsongen sänds i SVT vilket gör den tillgänglig för väldigt många. Det är bara att njuta.

Byta till vassare bil? Se vad du får för din begagnade här

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: