Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 9 feb 2016 09:36

Rally Sweden – här är tiderna och sträckorna

Sébastien Ogier har vunnit Rally Sweden två gånger – nu siktar han på ytterligare en seger. På torsdag drar folkfesten i Värmland igång!

Sébastien Ogier har vunnit Rally Sweden två gånger – nu siktar han på ytterligare en seger. På torsdag drar folkfesten i Värmland igång!

Foto: Bildagentur Kräling

Det milda vädret har ställt till med problem för Svenska rallyt.

Flera sträckor har fått strykas – men rallyt kommer att ändå köras.

Här är det uppdaterade tidsschemat med alla sträckor för Rally Sweden 2016.

Svenska rallyt startar torsdag 11 februari med en invigningsshow och ceremoniell start på Färjestadstravet i Karlstad. Och på fredag morgon börjar det på allvar – och här kan man räkna med snö.

Rallyt börjar med populära SS 2 Torsby 1 och fortsätter sen till norska gränsen med SS 3 Röjden 1 och sen in i Norge med nya snabba SS 4 Svullrya 1. Sen är det dags för paus med däckbyte i Kirkenær går innan bilarna ska tillbaka via SS 7 Svullrya 2, SS 8 Röjden 2 och till slut SS 9 Torsby 2.

Publikfavoriten Colins' Crest

Lördagen startar i öster med SS 10 Fredriksberg 1 och går sen vidare till publikfavoriten SS 12 Vargåsen 1. Det är här vi hittar det berömda Colins’ Crest, ett spektakulärt hopp som döpts efter tidigare Colin McRae som tragiskt omkom i samband med en helikopterolycka 2007.

Efter ett uppehåll i Hagfors för däckbyte går man vidare till SS 14 Rämmen 2 och sen tillbaks till SS 16 vargåsen 2. Dagen avslutas i Karlstad med spännande dueller på SS 17 Karlstad SSS 2.

På söndagen avslutas rallyt på SS 20 Lesjöfors 2 och till sist rallyts Power Stage – SS 21 Värmullsåsen 2. Sen är det dags för målgång och prisutdelning i Karlstad. Och för efterfest för alla som inte fått nog av rallyfest.

LÄS MER: Startlista Svenska rallyt 2016

Relaterat