Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Privatleasing

Publicerad 6 feb 2017 12:34

Privatleasing slår rekord i Sverige

Seat har högst andel privatleasade bilar av de privatregistrerade – 78 procent.

Seat har högst andel privatleasade bilar av de privatregistrerade – 78 procent.

Foto: Seat

Det är många fördelaktiga privatleasingerbjudanden ute just nu – och det märks i statistiken. I december innebar det nytt rekord. Igen.

- Privatleasingen kommer att fortsätta sin positiva ökning ytterligare, den känslan är tydlig i branschen, säger Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF.

Hetast i bilbranschen? En del kanske menar att det är hybrid- och elbilar men frågan är om inte privatleasing som är den verkliga raketen.

Tack vare väldigt fördelaktiga erbjudanden tillsammans med bilförares önskan att "slippa krångel" så ökar andelen privatleasade bilar för varje månad.

I december var det hela 34 procent (5 571) av de privatregistrerade personbilarna som var privatleasade, vilket gav en helårsandel på 29 procent för 2016.

2015 privatleasades det 26 946 personbilar och 2016 ökade den siffran till 48 791 – en ökning med 81 procent!

– Privatleasingen kommer att fortsätta sin positiva ökning ytterligare, den känslan är tydlig i branschen, inte minst med tanke på det positiva mottagandet från kunderna tillsammans med den fortsatt starka ökningstakten, säger Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på Motorbranschens Riksförbund.

LÄS MER: 11 fräckaste leasingbilarna 2017

Av det totala antalet registrerade personbilarna blev privatleasingens andel för 2016 13 procent och för december som enskild månad 15 procent.

- Vår prognos är att vi kommer att leverera ut över 55 000 privatleasade bilar 2017, säger Johan Holmqvist.

Populärast är privatleasingen i Västra Götaland där 12 162 personbilar levererades. Största ökningen stod Kalmar län för, med 139 procent fler privatleasade bilar jämfört med föregående år.

Volkswagen mest populärt

Populärast bland de privatleasade bilarna är Volkswagen med 22 procent av marknaden men Volvo närmar sig (15 procent) och är nu alltså bara 7 procent efter – föregående år var skillnaden 10 procent. Trea kommer Toyota med totalt 8 procent, tätt följt av Renault och Audi.

Seat har högst andel privatleasade bilar av de privatregistrerade – 78 procent.

LÄS ÄVEN: 10 bästa vinterbilarna att privatleasa