Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Privatleasing: 10 bästa bilklippen

Vi har ett riktigt krånglig bilår framför oss med många nya regler och stor osäkerhet.
Vågar du köpa en dieselbil med tanke på kommande miljözoner?
Hur mycket högre fordonsskatt blir det på en stor suv?
Ett sätt att runda alla frågetecken är att privatleasa en bil de kommande tre åren.
Här är 10 bilar som är bra att privatleasa vintern 2018.

1. Volkswagen Tiguan Allspace

Foto: Volkswagen

Pris: 4 895 kronor per månad.
Kommentar: Priset gäller för tvålitersbensinaren som har ett koldioxidutsläpp på 170 gram/km. Det betyder att det här är en bil som får en rejält dyr fordonsskatt efter den 1 juli. Vill du slippa den gäller ett köp eller ett leasingavtal under första halvåret 2018. Tiguan Allspace bjuder på ett rejält lastutrymme och två extra platser i en tredje stolsrad. Den rakare och lite mer utdragna taklinjen gör bilen bara snyggare jämfört med en standard-Tiguan. Fyrhjulsdrift och automatlåda ingår. Priset ovan gäller hos sajten biloffert.se.


2. Subaru XV 1,6i

Foto: Subaru

Pris: 3 495 kronor per månad.
Kommentar: Subaru visade i höstas en ny XV som i praktiken är en Impreza i suv-kläder. Du får Subarus fina fyrhjulsdrift, bra markfrigång och en modern suv med relativt bra köregenskaper. Subaru har numera även Apple CarPlay och nya XV byggs på en helt ny plattform. Erbjudandet finns på sajten Carplus.se och gäller 1,6-litersbensinaren på 114 hästkrafter. Ett koldioxidvärde på 145 gram på den här relativt lilla bilen gör att den får hög fordonsskatt enligt de nya reglerna och i höst kan den bli svår att sälja som ny i höst.


3. Toyota Rav4 2,0 Active AWD

Foto: Toyota

Pris: 4 236 kronor per månad.
Kommentar: Toyotas populära Rav4 finns med hybriddrivlina men vill du ha en ren bensinmotor på 153 hästkrafter så kommer det att bli en dyr fordonsskatt efter 1 juli. Leasingerbjudandet finns på sajten biloffert.se och gäller en Rav4 med serviceavtal och 1 500 mil per år. Kostnaden för extramil är sju kronor per mil så det gäller att teckna rätt avtal för ditt behov. Rav4 har bra innerutrymmen och bra komfort även om köregenskaperna kanske inte är lika utmärkande.


4. Volkswagen Sharan 2,0 DSG 4Motion

Foto: Volkswagen

Pris: 4 542 kronor per månad.
Kommentar: Stora familjebilar kan få det tufft i höst när den nya fordonsskatten slår till. Och det här är en typ av bil som lämpar sig bra för privatleasing då behovet av stort lastutrymme och många sittplatser kanske bara finns under några år. Sajten biloffert.se erbjuder en VW Sharan med en tvålitersdiesel på 184 hästkrafter, fyrhjulsdrift och automatlåda. Det här är en bil som rymmer hela familjen och som tar dig tryggt och bekvämt på fjällsemestern. Priset är okej med tanke på storlek på bil och storlek på motorn. Och att du får både automat och fyrhjulsdrift.


5. Opel Insignia Sports Tourer

Foto: Opel

Pris: 3 995 kronor per månad.
Kommentar: En av marknadens allra rymligaste kombibilar. Speciellt om du är ute efter ett långt lastutrymme. Du får också en relativt smidig bil med tanke på storleken och en bil med många finurliga finesser. Opels smarta ljussystem är bra för alla som kör mycket på natten och stolarna är riktigt bekväma. Erbjudandet finns på Carplus.se och gäller en Hedin Edition-bil. Service och vägassistans ingår i treårsavtalet. Det höga CO2-värdet för 1,5-litersbensinaren betyder att den här bilen får en hög fordonsskatt efter halvårsskiftet.


6. Mercedes E220d 4Matic

Foto: Mercedes

Pris: 6 199 kronor per månad.
Kommentar: Smakar det så kostar det. Men å andra sidan, med ett privatleasingavtal över tre år kan du testa om du uppskattar att äga och köra en Mercedes E-klass för drygt 6 000 kronor per månad. Frånpriset på den här bilen – som bjuds ut på carplus.se – ligger på cirka 460 000 kronor. Vi kan räkna med 500 000 får enkelhetens skull och med en blygsam värdeminskning på 40 procent över tre år är bara det cirka 5 500 kronor per månad. E220d släpper ut närmare 137 gram CO2/km vilket betyder en rejält höjd fordonsskatt efter halvårsskiftet. De pengarna kan du istället lägga på leasingavgiften under hela avtalsperioden. Du får komfort i världsklass och en riktigt trevlig bil.


7. Seat Ateca 1,4 ACT

Foto: Seat

Pris: 3 795 kronor per månad.
Kommentar: Erbjudandet finns på biloffert.se och gäller fina Seat Ateca med en 1,4-liters bensinmotor. CO2-värdet är hela 139 gram/km vilket betyder att det här är en biltyp som kan komma att hamna i kläm i den nya fordonsskatten. Det här är inte en stor suv utan mer i mellanklasstorlek men motorstyrkan gör att skatten blir hög de första tre åren. Tecknar du ett leasingavtal före halvårskiftet så kan du lägga pengarna på månadshyran istället för till statskassan. När den tillfälliga skattehöjningen tickat ur efter tre år får du normal beskattning på bilen. Det här kan också bli eftertraktad som begagnad under de kommande tre åren, om den plockats ut före skattehöjningen. Lagom stor och med mycket trevliga köregenskaper. Bra komfort.


8. Honda CR-V 2,0 i-VTEC

Foto: Honda

Pris: 3 698 kronor per månad.
Kommentar: Honda är ingen stor marknadsandel i Sverige men de som äger en Honda brukar gilla bilen väldigt mycket. CR-V är en modell som jag ofta får mejl och frågor om och det handlar i de flesta fall om varför jag inte tipsar om den er än jag gör. Men nu är det dags. Anledningen är bland annat det höga CO2-värdet på 168 gram/km som gör bilen mer eller mindre omöjlig att sälja ny i höst. Men registreras bilen före den 1 juli i år så kommer du undan skattehöjningen. Du får en trevlig bil med bra komfort och en bil som verkar ha ett stabilt andrahandsvärde. Det har väl aldrig varit ett bättre läge att skaffa sig en CR-V 2,0 än nu.


9. Jeep Renegade Night Eagle II

Foto: Jeep

Pris: 2 499 kronor per månad.
Kommentar: Varför inte ett lite galet val? Du ska ändå bara ha bilen i tre år. Jeep har på sin hemsida ett erbjudande om fräcka Renegade Night Eagle II med en 1,6-liters bensinmotor på 110 hästkrafter. Renegade är en helt bortglömd suv på den svenska marknaden men bilen förtjänar ett bättre öde än så. Den har helt okej köregenskaper och bra komfort. Kanske inte i klass med nya Compass men visst fungerar den här bilen – för de här pengarna. Den fräcka Night-designen lockar lite bara den. Höga utsläppsvärden gör den här svår att sälja i höst och troligen är det därför Jeep nu försöker skicka i väg lagerbilarna. Enligt hemsidan gick erbjudandet ut vid årsskiftet men finns det bilar kvar gäller det säkert. På carplus.se kostar samma bil 500 kronor mer per månad.


10.  Fiat 500X

Foto: Fiat

Pris: 2 599 kronor per månad.
Kommentar: Ytterligare ett lite udda val av bil som vi hittar på carplus.se. Priser gäller befintliga lagerbilar så det gäller inte för alltid. Trots att motorn bara är på 110 hästkrafter är CO2-värdet relativt högt. Det här är en typ av bilar som kan få det svårt i det nya skattesystemet. Små, lite udda, små motorer men höga utsläpp. Det är inte säkert att kunderna vill satsa på en sån bil när skatten blir hög de första tre åren. Därför är det läge att passa på nu, före den 1 juli. Komforten är okej och markfrigången ger ett visst spelrum. 500X är förstås lite av en entusiastbil men den är rolig att köra och väl värd att satsa på under några år, specieltl som du inte behöver fundera på andrahandsvärdet tack vare privatleasingavtalet. Du hittar inte speciellt många bilar under 2 500 kronor per månad med motsvarande komfort, design och innerutrymmen.

Annons: