Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Privatleasing – 10 fällor som kan stå dig dyrt

Privatleasing fortsätter att vara hett i bilbranschen. Att leasa – eller egentligen hyra – en ny bil kan verka lockande. Och det är för många ett vettigt och bra sätt att skaffa sig en ny, miljövänlig och trafiksäker bil.

Men det finns en hel del fallgropar och det gäller att välja rätt bil och rätt leasingavtal.

Här är 10 punkter som hjälper dig att välja rätt.

1. Vad ingår egentligen?

Kolla upp vad som ingår i avtalet

Foto: Istockphoto

Kommentar: Bilföretagen är duktiga på att formulera lockande annonser om privatleasingavtal. Men inte lika duktiga på att berätta vad som ingår. Och de är rentav usla på att presentera avtal som går att jämföra med konkurrenter. Förutom själva hyran för bilen handlar avtalen om försäkring, service och alltsomoftast hantering av sommar- och vinterdäck. För att kunna jämföra vad det egentligen kostar per månad så behöver du skriva upp varje delkostnad mellan de olika avtalen. Det finns några få aktörer som paketerar olika erbjudanden med samma innehåll.
Allra viktigast är att jämföra samma typer av avtal med samma kontantinsats och samma avtalstid. Däremot kan du glömma begreppet restvärde - efter avtalets slut lämnar du tillbaka bilen. Det är också viktigt att förså vad avtalet säger ifall bilen går sönder.