Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Privatleasing

Publicerad 26 apr 2016 14:22

Privatleasing – 11 smarta bilar

Allt fler väljer att privatleasa sina bilar – och det är så klart lockande att kunna köra runt i en helt ny bil för bara ett par tusenlappar i månaden.

Dessutom slipper man en massa strul som kommer med att äga en bil.

Vi har listat 11 modeller som vi tycker är vettiga alternativ för privatleasing.

Observera att priserna är cirkapriser och kan skilja en hel del mellan olika handlare.

1. Mazda CX-3

Mazda CX-3 är en liten suv – men modellen är en stor karaktär. Den är snygg, rolig att köra och dessutom rätt komfortabel. Mazda CX-3 erbjuds, till skillnad mot flera av sina konkurrenter, med tillvalet fyrhjulsdrift. Utrymmena kanske inte är så fantastiska – men med tanke på bilens blygsamma yttermått är de riktigt bra. Känslan i inredningen är också ett stort plus.

Månadskostnad: Från cirka 3 200 kronor per månad, inklusive försäkring.2. Opel Astra

Nya Opel Astra är på många sätt en riktig kanonbil. Att modellen utsågs till Årets bil framstår verkligen som rättvist. Bilen är genomtänkt och klarar att stå upp mot konkurrenterna på alla möjliga områden. Det är en körglad bil med pigg styrning samtidigt som här finns bra komfort, fina utrymmen och en bra utrustningsnivå. Förmodligen kommer de flesta välja kombivarianten.

Månadskostnad: Från cirka 2 800 kronor per månad, inklusive försäkring.
3. Skoda Superb

Många har tipsat om Skoda Superb som ett bra privatköp – men den är ett lika hett alternativ för privatleasing. Modellen bygger på samma teknik som Passat, men Superb är en aning billigare och har byggts med mer fokus på komfort. Man sitter riktig bra i framstolarna. I bak sitter man nästan ännu bättre. Här finns massor av utrymme för både långa ben och skrymmande bilbarnstolar.

Månadskostnad: Från cirka 4 200 kronor per månad, inklusive försäkring.
4. Honda Jazz

Nya Honda Jazz dök nyligen upp som en tuff utmanare i småbilsklassen. Modellen har blivit betydligt rymligare än sin föregångare – nu funkar modellen plötsligt som vardagsbil för hela familjen. Honda Jazz har dessutom blivit snygg att se på och trevlig att köra. Det låga instegspriset och den rätt höga utrustningsnivån med bland annat autobroms som standard gör Honda Jazz till en het modell.

Månadskostnad: Från cirka 2 800 kronor per månad, inklusive försäkring.
5. Skoda Fabia Combi

Det här är visserligen en liten bil – men den är rymlig. Väljer man en kombi får man ett lastutrymme på 530 liter – och klarar sig nästan lika bra som med en storbilskombi. Säkerhetsnivån är hög, modellen är utrustad med en rad säkerhetssystem. I Sverige har bilen till exempel Front Assist med automatisk bromsfunktion som standard. Skoda Fabia är trevlig att köra.

Månadskostnad: Från cirka 2 100 kronor per månad, inklusive försäkring.6. Golf Alltrack

Det finns många kombibilar med tuff offroad-design, vanligast är Volvo XC70. Men behöver man inte en riktigt så stor bil är Volkswagen Golf Alltrack ett bra alternativ. Bilen är smidigare att hantera, billigare och roligare att köra. Samtidigt är den rymlig med ett ordentligt lastutrymme. Bilen klarar också riktigt dåligt underlag, vi har testat.

Månadskostnad: Från cirka 4 000 kronor per månad, inklusive försäkring.7. Mini Cooper 5d

Vi gillar femdörrarsversionen av Mini Cooper. Det är en rolig bil med massor av karaktär som tack vare längre axelavstånd och bakdörrar också är en rätt praktisk och rymlig bil.

Komforten är rätt bra, betydligt bättre än i tidigare generationer av Mini Cooper. Bilen är pigg i kurvorna, lättkörd och känslan i styrningen är bra. Bilen är dock en aning dyr vilket gör privatleasing till ett bra alternativ.

Månadskostnad: Från cirka 2 800 kronor per månad, inklusive försäkring.
8. Honda Civic Tourer

Honda Civic har alltid haft körglädje i fokus. Med kombin Civic Tourer kombineras detta på ett fint sätt med praktiska utrymmen. Vad sägs om det här lastutrymmet: Civic Tourer lastar 624 liter med baksätet uppfällt och 1 668 liter om man väljer att fälla. Tourer är dessutom lättlastad med en låg lasttröskel och en stor bred baklucka. Dessutom har bilen en rolig design som inte försvinner i mängden.

Månadskostnad: Från cirka 3 700 kronor per månad, inklusive försäkring.9. Peugeot 108

Lilla Peugeot 108 är lika billig som den är charmig. Modellen är smidig att hantera i stan och klarar sig faktiskt också rätt bra på motorvägarna. Utrymmena är naturligtvis begränsade, det handlar ju trots allt om en bil som bara är 3,5 meter lång. Gillar du inte designen? Välj då någon av syskonbilarna Toyota Aygo eller Citroën C1. Här finns något för alla smaker.

Månadskostnad: Från cirka 2 100 kronor per månad, inklusive försäkring.
10. Hyundai i20

Man kan inte säga att Hyundai i20 som kom förra året bar med sin några större innovationer eller någon ny spännande teknik. Men den koreanska tillverkaren hade lyckats paketera den teknik man hade på ett bra sätt och skapade en bil som känns modern. Bilen är dessutom riktigt bra och är enligt många också fin att titta på.

Det går inte heller att klaga på varken utrymmen eller komfort.

Månadskostnad: Från cirka 2 500 kronor, inklusive försäkring.11. Kia Picanto

Lilla Picanto från Kia blev en oväntat trevlig upplevelse när vi körde den för första gången. Kia Picanto är smidig och lätthanterlig i stadstrafiken, samtidigt som den inte gör bort sig på landsvägarna heller. Den här bilmodellen kanske inte är speciellt rolig att köra, men vägegenskaperna upplevs som trygga och det är lätt att känna sig hemma bakom ratten. Bilen är dessutom riktigt billig.

Månadskostnad: Från cirka 2 200 kronor, inklusive försäkring.