Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Privatleasing

Publicerad 17 nov 2015 10:55

Privatleasing – 11 bra bilar

UPPDATERAD LISTA HÄR: Privatleasing – 21 bra bilar

Du kan få en helt ny bil – utan ha råd att köpa den.

Allt fler väljer privatleasing när det är dags att skaffa bil.

Och det är lätt att förstå varför. Med privatleasing slipper man lån, men slipper tänka på andrahandsvärdet – och när leasingavtalet löper ut kan man välja en ny bil igen.

Här har vi listat 11 prisvärda och bra bilar som går att privatleasa.

1. Honda Jazz

Honda har fått fason på sin modell Jazz. I och med den nya generationen av bilen kan Honda nu också stoltsera med ett rymligt baksäte, vilket gör att bilen faktiskt funkar för en familj. Jazz bjuder också på en modern instrumentering och bra utrustningsnivå. Honda Jazz briljerade när den krocktestades av Euro Ncap.

Just nu kan man få ett leasingavtal från cirka 2 500 kronor per månad – med försäkring. Det är mycket för pengarna det.

Här kan du läsa vårt test av Honda Jazz.2. BMW 2-serie Gran Tourer

Tekniken som ligger till grund för modellen kommer från nya generationens Mini, det betyder bland annat att vi här hittar både framhjulsdrift och tvärmonterade motorer.

Den högbyggda familjebilen BMW 2-Serie Gran Tourer bjuder på överraskande mycket utrymmen. Den är dessutom sjusitsig – och faktiskt rolig att köra.

Just nu går det att privatleasa en BMW 2-serie Gran Tourer från cirka 3 100 kronor i månaden inklusive service.

Här kan du läsa vårt test av BMW 2-serie Gran Tourer3. Volvo V70

Det här är sista chansen att privatleasa en Volvo V70 – snart går modellen nämligen ur tiden och ersätts med V90, som kommer att byggas på samma plattform som suven XC90. Trots att V70 är gammal nu kan det vara ett vettigt bilval. Modellen bjuder på bra utrymmen, bra säkerhet och bra komfort. Nu, i den såkallade Classic-versionen, är den dessutom riktigt välutrustad.

Att köpa en ny V70 kostar från cirka 279 900 kronor. Priserna på privatleasing kostar från cirka 4 000 kronor per månad.

Här kan du läsa vårt test av Volvo V70 Classic4. Nissan Leaf

Nissan har positionerat sig som en stark elbilstillverkare med den storsäljande modellen Leaf. Nyligen uppdateras modellen och går nu att köpa med ett större batteri och längre räckvidd än tidigare.

Leaf är rätt trevlig att åka i, även om den kanske inte är så fantastiskt rolig att köra. Utrymmena är helt okej. Det går att privatleasa en Nissan Leaf från ungefär 3 100 kronor per månad, inklusive försäkring.

Här kan du läsa vårt test av Nissan Leaf5. Peugeot 308 SW

När Peugeot byggde sin nya 308 gjorde de jobbet ordentligt. Det är en trevlig och mycket komfortabel bil som dessutom bjuder på bra utrymmen och hög kvalitetskänsla. 308 utsågs välförtjänt till Årets bil 2014. Med 110-hästarsmotor och serviceavtal kostar det från cirka 2 700 kronor i månaden att leasa bilen under tre år. Mycket bil för pengarna.

Här kan du läsa vårt test av Peugeot 308 kombi
6. Citroën Grand C4 Picasso

Citroën Grand C4 Picasso är en ovanligt rymlig och mycket komfortabel familjebil. Den är dessutom snål om man väljer rätt motor. Vi körde snålaste dieselalternativet som drog en bra bit under halvlitern milen – med full last. Dessutom gillade vi den lite annorlunda inredningen.

Men kanske kan andrahandsvärdet bli lite svajigt för den här modellen. Kanske smart att privatleasa, kostar från cirka 3 400 kronor per månad.

Här kan du läsa vårt test av Citroën Grand Picasso7. Skoda Fabia

Det här är en trevlig liten bil – snygg och rätt skön att åka i. Och om man väljer kombiversionen är det också riktigt rymlig. En privatleasad Fabia kan vara ett riktigt vettigt alternativ till en större och dyrare bil.

En Skoda Fabia Elegance TSI 90 finns nu att köpa för kampanjpriset 129 900 kronor hos vissa handlare. Att privatleasa kostar från cirka 1 600 kronor per månad, då ingår serviceavtal. Räkna med ett par hundralappar extra för kombin.

Här kan du läsa vårt test av Skoda Fabia Combi8. BMW i3

Andrahandsvärdet på elbilar är osäkert, det kan därför vara en bra idé att privatleasa sin elbil – och ett av de trevligaste alternativen är BMW i3. Bilen är pigg att köra och enligt många fin att titta på. Kvalitetskänslan i inredningen är på topp.

Att privatleasa en BMW i3 kostar från cirka 4 000 kronor per månad med fri service. Dyrt för en så liten bil, kan man tycka. Men ta med i kalkylen att elkostnaden sen bara är drygt en krona per mil.

Här kan du läsa vårt test av BMW i3
9. Subaru Outback

Subaru Outback är en bil som på många sätt är perfekt för svenska förhållanden. Den är rymlig och robust, modellen klarar tack vare sin kompetenta fyrhjulsdrift av nästan vilka strapatser som helt. Ett svenskt vinterkaos är ingen utmaning för de här bilarna. Subaru har också visat sig ha ett riktigt bra andrahandsvärde, något som egentligen kanske kan tala för att man borde köpa sin Outback. Dock handlar det om en hel del pengar om man ska äga en sådan här bil. Att privatleasa kostar från cirka 4 300 kronor i månaden.

Här kan du läsa vårt test av Subaru Outback10. Toyota Aygo

Nya Toyota Aygo är en fin liten bil. Kanske är den mest tänkt för ensamma förare i stan – men faktum är att det går att packa in två barn i baksätet och genomföra en storhandling i mataffären. Vi har provat. Det går också att köra längre sträckor i den här bilen utan att det på något sätt blir obehagligt. Vi har provat det också.

Att privatleasa en Aygo – eller prenumerera, som Toyota vill kalla det – kan bli rätt billigt. Från 2 180 kronor per månad, inklusive försäkring och service, kostar det.

Här kan du läsa vårt test av Toyota Aygo11. Mini One

Det här är ett roligt bilval som inte behöver bli så farligt dyrt. Bilen har en speciell design som utvecklats försiktigt och som fortfarande har tydliga släktdrag med sina förfäder på 1960-talet. Den senaste generationen av Mini har till skillnad från de äldre bilarna blivit rätt praktiskt, framför allt om man väljer den versionen med fem dörrar.

Mini kallar sin privatleaing för ”To go”. Och en Mini One med tre dörrar kostar från 1 945 kronor i månaden. Service ingår, men observera att försäkringen tillkommer. Kolla vad det kostar innan du skriver på något avtal.

Här kan du läsa vårt test av Mini Clubman