Privatleasing – 10 smarta bilar

De flesta vill ha en ny bil – men det är få som har råd att lägga fram flera hundra tusen kronor kontant.

Att privatleasa en bil kan kanske vara grejen? Inga lån, ingen ångest för andrahandsvärdet och ingen kontantinsats.

Här har vi listat tio smarta bilar som går att privatleasa. Observera att priserna är exempel och kan variera mellan olika handlare, så det kan vara en bra idé att prata med flera olika. Och kom ihåg att noga granska vad som ingår innan du skriver under avtalet.

1. VOLVO V70

Sveriges mest sålda bil är Volvo V70 – och det är lätt att förstå varför den blivit så populär. Modellen bjuder på bra utrymmen, bra säkerhet och bra komfort. 

Att köpa en ny V70 kostar från cirka 279 900 kronor för en snikversion. Privatleasing kostar från 3 999 kronor per månad under tre år. 2. VOLKSWAGEN GOLF SPORTSCOMBI

Volkswagen går från klarhet till klarhet med sin omåttligt populära modell Golf. Och den senaste generationen är ett bra bilval, kanske speciellt kombiversionen som lastar mer än måttstocken Volvo V70. 

Just nu går det att hitta handlare som privatleasar ut Golf Sportscombi TSI 100 Masters för 2 090 kronor i månaden i tre år. 
3. SKODA FABIA

Det här är en trevlig liten bil – snygg och skön att åka i. Och om man väljer kombiversionen är det också överraskande rymlig. En privatleasad Fabia kan vara ett riktigt vettigt alternativ till en större och dyrare bil. 

En Skoda Fabia Elegance TSI 90 finns för kampanjpriset 142 200 kronor hos vissa handlare. Att privatleasa kostar från cirka 1 785 kronor per månad, då ingår serviceavtal. Räkna med ett par hundralappar extra för kombin.4. BMW i3

Fler och fler drömmer om att köra en elbil – men fortfarande är det få som väljer att köpa en egen. En av anledningen kan vara att andrahandsvärdet på elbilar är osäkert, vilket kan leda till att det blir ett dyrt kalas i slutändan. 

Tack och lov finns det elbilar att privatleasa och en av de trevligaste är BMW i3. Bilen är pigg att köra och enligt många fin att titta på. Kvalitetskänslan i inredningen är på topp.

Att privatleasa en BMW i3 kostar från cirka 3 995 kronor per månad med fri service. Dyrt för en så liten bil, kan man tycka. Men ta med i kalkylen att elkostnaden sen bara är drygt en krona per mil.
5. MERCEDES C-KLASS

Mercedes C-Klass har alltid varit synonymt med bra komfort. I och med att den senaste generationen av modellen lanserades blev den plötsligt ganska rolig att köra också, väl i klass med sina konkurrenter BMW 3-Serie och Audi A4. En C-Klass går att privatleasa från cirka 4 300 kronor per månad.
6. PEUGEOT 308 SW

När Peugeot byggde sin nya 308 gjorde de jobbet ordentligt. Det är en trevlig och mycket komfortabel bil som dessutom bjuder på bra utrymmen och hög kvalitetskänsla. 308 utsågs välförtjänt till Årets bil 2014. Med 110-hästarsmotor och serviceavtal kostar det från cirka 2 690 kronor i månaden att leasa bilen i tre år. Mycket bil för pengarna.7. SUBARU OUTBACK

Subaru Outback är en tuff kombi i överlevnadsdräkt. Med sin konstanta fyrhjulsdrift och sin hyfsade markfrigång tar sig den här bilen fram där de flesta andra – inklusive populära Volvo XC70 – fastnar. Outback är också skön att åka i och har bra utrymmen både i baksäte och bagageutrymme. Väljer man dieselmotor med automatlåda kostar det från 4 295 kronor per månad att privatleasa Outback. Service ingår.8. TOYOTA AYGO

Toyota har en form av privatleasing som de kallar ”prenumeration”. Här ingår service, försäkring och vägassistans. Toyota Prenumeration kan tecknas i 24, alternativt 35 månader. 

Lilla tuffa citybilen AYGO 3-D X 1,0 VVT-i är kanske inte någon bra långfärdsvagn – men för den som inte kör så många mil per dag kan det här vara ett vettigt val. Bilen är lättmaövrerad, bränslesnål och är faktiskt begåvat med hyfsade innerutrymmen trots sina blygsamma yttermått. Att ”prenumerera” på bilen kostar från cirka 2 180 kronor i månaden. Observera att försäkringen då ingår.9. CITROËN GRAND C4 PICASSO

Det här är en mycket speciell bil som har förmågan att överraska på många sätt. Den sjusitsiga modellen har fina utrymmen och en svårslaget bra komfort. Att privatleasa en C4 Picasso kostar från cirka 3 390 kronor i månaden, inklusive service. Lägger man på några hundralappar kan man få den med supersnål dieselmotor. Vi körde den fullastad i vinterväglag på under halvlitern per mil. 10. RENAULT CAPTUR

Renault Captur är en liten crossover med stor personlighet som bygger på storsäljaren Clio. Det betyder anständiga vägegenskaper samtidigt som komforten är helt okej. Renault Captur är en lite högre modell vilket kan göra det lättare att stiga i och ur bilen. Privatleasing kostar från cirka 2 000 kronor. Serviceavtal kostar cirka 190 kronor extra.

Annons: